Mergi la conţinutul principal
Astăzi, la Teatrul „Maria Filotti”

Festivalul Coral Național „Armonifest” - ediția a VII-a

• manifestarea este organizată de Casa de Cultură a Municipiului Brăila, cu sprijinul Primăriei Municipiului Brăila • vor susține recitaluri Corala „Trison” a Școlii de Arte „Vespasian Lungu”, dirijori prof. Marcica și Ștefan Lupu, Corala „Muzicor” Ploiești, dirijor Cornel Mutu, și Corul Bărbătesc „Armonia” al Casei de Cultură a Municipiului Brăila, dirijor pr. prof. Ioan Păvăloiu • capul de afiș al festivalului va fi recitalul Corului de Cameră „Pastorala” al Ateneului Popular „Mr. Gh. Pastia” Focșani

 

Eveniment cultural de excepție la Brăila.

Potrivit comunicatului trimis de organizatori, în după-amiaza zilei de vineri, 25 noiembrie 2022, începând cu ora 17.00, la Teatrul „Maria Filotti” , se va desfășura cea de a VII-a ediție a Festivalului Coral Național „Armonifest”, manifestare organizată de Casa de Cultură a Municipiului, cu sprijinul Primăriei Municipiului Brăila.

Astfel, astăzi, pe scena teatrului brăilean, vor susține recitaluri Corala „Trison” a Școlii Populare de Arte „Vespasian Lungu” Brăila, dirijori prof. Marcica și Ștefan Lupu, Corala „Muzicor” Ploiești, dirijor Cornel Mutu, și Corul Bărbătesc „Armonia” al Casei de Cultură a Municipiului Brăila - organizatorul festivalului -, dirijor preot profesor Ioan Păvăloiu. Capul de afiș al manifestării culturale de la „Maria Filotti” va fi reprezentat de recitalul extraordinar al Corului de Cameră „Pastorala” al Ateneului Popular „Mr. Gh. Pastia” Focșani, dirijor prof. dr. Dumitru Săndulachi.

Manifestarea corală va fi prezentată de profesorul Marilena Niculescu.

Și la ediția din acest an, publicul este invitat să fie parte integrantă a spectacolului. La intrarea în sală, spectatorii vor primi, pe lângă caietul-program, și versurile „Va pensiero”, fragment muzical din Opera „Nabucodonosor”, de Giuseppe Verdi. Și vor cânta sub bagheta dirijorului Ioan Păvăloiu. Iar în finalul spectacolului, spectatorii sunt invitați să cânte, alături de corurile reunite, piesa „Voința Neamului” de Ion Cr. Danielescu”, precizează managerul Casei de Cultură a Municipiului Brăila, Emanoil Ciucașu.

Aflat într-un turneu aniversar prin țară, pentru a sărbători 50 de ani de activitate neîntreruptă pe scenele naționale și internaționale, Corul „Preludiu” al Centrului Național de Artă „Tinerimea Română” a anunțat că nu va mai putea participa la Festivalul „Armonifest”, dată fiind imensa pierdere suferită, la finele săptămânii trecute, prin trecerea în neființă a maestrului Voicu Enăchescu, dirijorul și fondatorul corului, au mai precizat organizatorii festivalului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro