Mergi la conţinutul principal

Festivalul „Seară de Mai” se va desfășura în curtea casei armatorului Ianis Matukis

brăilenii se mai pot înscrie până pe 23 mai la cea de-a XII-a ediție a Festivalului Concurs de Muzică Folk „Seară de Mai”, organizat de Casa de Cultură, în parteneriat cu Asociația Clubul de Turism „Proilavia” manifestarea reunește tineri care vor să-și afirme potențialul artistic în domeniul muzicii folk Marele Premiu este însoțit de o chitară electro-acustică

 

Festival de muzică folk la Brăila, dedicat copiilor și tinerilor până în 25 de ani. 

Astfel, Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în parteneriat cu Asociația Clubul de Turism „Proilavia” organizează, în perioada 26-27 mai 2023, cea de a XII-a ediție a Festivalul Concurs de Muzică Folk „Seară de Mai”. Potrivit managerului Casei de Cultură, Emanoil Ciucașu, manifestarea reunește tineri din Brăila care doresc să-și afirme potențialul artistic în domeniul creației și interpretării muzicii folk și se va desfășura open-air, în vasta curte a casei în care a trăit familia armatorului grec Ianis Matukis, din Piața Poligon (Centrul Istoric al municipiului).

Concursul este structurat pe două categorii de vârstă, 9-14 ani și 15-25 ani, participanții urmând să interpreteze două piese, la alegere, fie din repertoriul național sau internațional, fie creații proprii. Înscrierea participanților are loc până pe data de 23 mai inclusiv, între orele 9.00-16.00, pe baza completării formularului de înscriere la sediul Casei de Cultură a Municipiului Brăila (Piața Poligon).

Participanții sunt rugați să se prezinte la înscrierea în competiție cu o copie a Cărții de Identitate/Certificatului de Naștere. Regulamentul, formularul de înscriere și alte informații privind condițiile de participare se regăsesc la sediul Casei de Cultură a Municipiului Brăila, Piața Poligon nr. 2, pe site-ul instituției: www.culturabraila.ro sau pe pagina de Facebook a instituției.

Preselecția participanților înscriși în competiție va avea loc miercuri, 24 mai 2023, începând cu orele 17.00, iar vineri, 26 mai, de la ora 18.00, are loc concursul pe cele două categorii de vârstă. Premierea câștigătorilor va avea loc, sâmbătă, 27 mai 2023, cu începere de la ora 18.30, în cadrul unei Gale a Laureaților, care va include, la final, un recital al Grupului „Sirius”, câștigătorul ediției a XI-a a Festivalului „Seară de Mai”, din anul 2022.

Câștigătorii fiecărei categorii de vârstă vor primi diplome și premii constând în instrumente muzicale. Marele Premiu al Festivalului „Seară de mai” este însoțit de o chitară electro-acustică.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro