Festivalul “Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila se apropie de final | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Festivalul “Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila se apropie de final

• în acest sfârşit de săptămână, pe scenele Teatrului “Maria Filotti” se joacă spectacole de excepţie:  “TRIBURI” - Codul bunelor BARIERE” de Nina Raine, regia Vlad Cristache; “CÂND TIMPUL STĂ PE LOC”, de Donald Margulies, regia Bogdan Budeş; “LEGĂTURI PRIMEJDIOASE” de Christopher Hampton, după romanul lui Choderlos de Laclos, regia Cristi Juncu şi “UN TRAMVAI NUMIT DORINŢĂ” de Tennessee Williams, regia Claudiu Goga

 

Vineri, 20 septembrie, în cea de a VIII-a zi a Festivalului Internaţional “Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila”, de la ora 18,00, la Sala Mare a Teatrului “Maria Filotti” se va juca spectacolul “Triburi”,  o producţie a Teatrului NOTTARA Bucureşti.

“Triburi” spune povestea unui tânăr hipo-acuzic, care trăieşte într-o familie considerată normală, dar care este disfuncţională şi care nu acceptă că tocmai prin refuzul de a-i permite fiului accesul la limbajul semnelor şi la o interacţiune cu persoane din comunitatea hipo-acuzicilor îi limitează dezvoltarea. Abia când o cunoaşte pe Sylvia, născută într-o familie de hipo-acuzici, realizează cât de mult pierduse până atunci. Un spectacol despre nevoia de iubire, de comunicare reală, de a fi înţeles. Un spectacol care ne invită să regândim ceea ce considerăm că este “normal”.

Regia: Vlad Cristache; Scenografia: Mădălina Niculae, Andreea Tecla.

Distribuţia : Christopher - Gabriel Răuţă; Beth - Isabela Neamţu; Daniel - Răzvan Bănică; Billy - Rareş Andrici; Ruth - Cristina Juncu; Sylvia - Diana Roman

Tot vineri, de la ora 21,30, la Sala Bujor Macrin ( Studio) se joacă “CÂND TIMPUL STĂ PE LOC”, de Donald Margulies, regia Bogdan Budeş, un spectacol al Teatrului de Artă Bucureşti.

Sarah, fotoreporter de război, şi James, scriitor şi jurnalist, întorşi din Irak, încearcă să se readapteze vieţii civile. Richard, prieten apropiat al celor doi şi, totodată, editorul lor la revistă, începe o viaţă nouă, alături de o femeie mult mai tânără decât el, Mandy, organizator de evenimente.

Două poveşti de dragoste, două traiectorii pe cât de previzibile, la prima vedere, pe atât de surprinzător imprevizibile.

“Când timpul stă pe loc” este, esenţialmente, o poveste despre viaţă, cuplu, profesie, iubire, în confruntarea cu vremurile pe care le trăim, marcate de presiunea cotidianului, violenţă, război.

Traducerea şi regia : Bogdan Budeş; scenografia: Romulus Boicu.

Distribuţia : Mihaela Sîrbu (Sarah), Andi Vasluianu (James), Dorin Andone (Richard), Diana Roman (Mandy).

Sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 18,30, la Sala Bujor Macrin (Studio) se joacă piesa “LEGĂTURI PRIMEJDIOASE” de Christopher Hampton, după romanul lui Choderlos de Laclos “Legături primejdioase”, regia Cristi Juncu, spectacol prezentat de TEATRUL MIC BUCUREŞTI.

Distribuţia: Florin Piesic jr., Diana Cavallioti, Alina Rotaru, Cezar Grumăzescu, Silvana Mihai, Ana Bianca Popescu, Rodica Mandache, Beatrice Peter, Ionuţ Vişan.

Spectacolul LEGĂTURI PRIMEJDIOASE prezintă, într-un cadru feeric imaginat de scenografa Cristina Milea o poveste despre un joc de intrigi amoroase. “Ideea că mintea omenească poate cunoaşte şi stăpâni lumea-deloc străină vremurilor în care trăim, dictează şi conduita spectacolului nostru, un viconte şi o marchiză. Revoluţia lor nu urmăreşte însă pulverizarea unei ordini statale tradiţionale, ci îşi propune să destrame un imperiu niciodată învins: cel al simţurilor”, spune regizorul Cristi Juncu.

Duminică, 22 septembrie, de la ora 18,30, la Sala Mare a Teatrului “Maria Filotti” se joacă “UN TRAMVAI NUMIT DORINŢĂ” de Tennessee Williams, regia Claudiu Goga, un spectacol prezentat de TEATRUL METROPOLIS BUCUREŞTI.

Distribuţia: Emilia Popescu, Gavril Pătru, Mirela Oprişor, Alex Jitea, Marius Cordoş, Marius Călugăriţa, Gloria Găitan, Bogdan Ghiţulescu.

Capodoperă a literaturii dramatice, “Un tramvai numit dorinţă” s-a dovedit a fi, de-a lungul timpului, una dintre cele mai importante provocări pentru orice scenă de teatru. Distinsă cu Premiul Pulitzer în 1947, rămâne în continuare o placă turnantă a excelenţei în teatru, fiind considerată exotică pe alocuri, erotică şi pasională, o poveste dramatică ce sondează psihicul uman în toată complexitatea lui. Nu atât povestea este cea care primează, ci mai degeabă relaţiile dintre personaje. “ Orice bărbat este un rege”...până la apariţia lui Blanche, axul pivotal al dramei, care soseşte în casa surorii sale Stella şi a cumnatului ei, Stanley. Şi totul, până într-o vară, când raporturile de forţă sunt ameninţate şi o lume se spulberă. Seducţia şi disperata nevoie de a aparţine, lupta dezgolită, toate sunt surprinse magistral în această piesă de Tennessee Williams.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro