Mergi la conţinutul principal

Festivalul “CDIdei în cărți” își premiază câștigătorii

*  festivitatea de premiere are loc joi, 23 iunie, în Spațiul Cultural “Dunărea” din cadrul Bibliotecii

 

Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila găzduiește joi, 23 iunie, începând cu ora 16.00, festivitatea de premiere a câștigătorilor la Festivalul „CDIdei în cărți”, eveniment organizat de Centrul de Excelență Brăila.

Festivalul-concurs este un proiect național inițiat de Casa Corpului Didactic Sibiu, care a atras de la an la an participarea a tot mai multor structuri info-documentare: biblioteci școlare, Centre de documentare și informare, Centre Județene de Excelență. Utilizând metode ale educației nonformale și având succes în primele șase ediții, Festivalul a atras și anul acesta participanți din toată țara, oferind un cadru pentru dezvoltarea și manifestarea la nivel înalt a unor competențe privind creativitatea, simțul artistic, competențe TIC, de comunicare etc.

Festivalul-concurs a avut trei faze: la nivel de unitate, la nivel județean și la nivel național, s-a desfășurat pe categorii de vârstă și pe trei secțiuni: lucrări în limba română, lucrări în limbi moderne și o secțiune pentru elevii cu cerințe educaționale speciale. Elevii organizați în echipe și coordonați de un cadru didactic au avut de citit o carte, urmând să realizeze un obiect reprezentativ, machetă, afiș sau booktrailer din acea lucrare.

Premierea lucrărilor câștigătoare va avea loc în Spațiul Cultural “Dunărea” din cadrul Bibliotecii, iar Librăria “Humanitas” Brăila va sponsoriza evenimentul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro