Festivalul Şanselor Tale | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Festivalul Şanselor Tale

În cadrul Festivalului Şanselor Tale, astăzi, sâmbătă, de la ora 9.00, la Colegiul Naţional "Murgoci" se derulează dezbaterea "Predarea Ştiinţelor naturii în Uniunea Europeană", iar de la ora 10.00, la Şcoala "Mihai Eminescu", are loc concursul de fizică "Isaac Newton". Luni, de la ora 14.00, Colegiul "Murgoci" găzduieşte seminarul "Programul de Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii (LLP) - modalităţi eficiente de cunoaştere şi promovare a drepturilor fundamentale", la care vor participa responsabilii cu proiecte educaţionale ale UE din şcoli. Cu aceeaşi ocazie va fi vernisată la Colegiul "Bălcescu" expoziţia "Învaţă să priveşti dincolo de ceea ce crezi", ce cuprinde materiale cultural-educative realizate de elevi.

Marţi, la Şcoala "Fănuş Neagu", are loc, de la ora 14.00, concursul "Cartea drepturilor fundamentale", iar la Liceul Pedagogic se desfăşoară de la ora 17.00 work-shop-ul "Educaţie pentru cetăţenie democratică". La Casa Corpului Didactic va fi organizat timp de trei zile, începând de marţi, Târgul de produse religioase.

Miercuri, la Şcoala "Radu Tudoran" din Chercea, este Ziua porţilor deschise, când orice părinte sau elev interesat poate participa la lecţii sau la alte activităţi desfăşurate în şcoală. De la ora 12.00, la Tichileşti, se desfăşoară workshop-ul "Matematica - limbaj comun oriunde şi oricând".

Joi, se va discuta despre "Managementul proiectelor de promovare a drepturilor copilului" la Liceul Pedagogic, începând cu ora 14.00, iar de la ora 17.00, la Protoieria Brăila, este organizată masa rotundă pe tema "Alternativa religioasă la provocările lumii contemporane", la care vor participa numeroşi preoţi cunoscuţi în comunitate, psihologi, profesori. Despre tehnicile de muncă intelectuală se va discuta în aceeaşi zi, de la ora 8.00, la Şcoala "Mihai Eminescu", acţiune derulată în cadrul proiectului "Mentor pentru două ore". La CCD se va desfăşura de la ora 14.00 seminarul "Specificul consilierii educaţionale în învăţământul primar", iar de la ora 15.00 se lansează în aceeaşi locaţie două cărţi: "Dialectica imaginarului în opera lui Gellu Naum", a prof. dr. Ana Coman, şi "Abecedar de citit, de jucat, de colorat", a înv. Mariana Simion.

Vineri, de la ora 11.00, la Şcoala "Anton Pann" se desfăşoară concursul "Identitate, diferenţă şi cetăţenie activă", iar de la 14.00, la "Bălcescu", are loc un alt concurs de proiecte: "Drepturile omului". De la ora 15.00, la CCD este planificată masa rotundă "Scriitori brăileni în contextul cultural actual".

Sâmbătă, au loc trei competiţii: etapa judeţeană a Concursului naţional de istorie şi societate în dimensiune virtuală, ora 14.00, "Bălcescu", Concursul judeţean de matematică "Stere Aurel" pentru elevii din clasele a II-a - şi a IV-a din mediul rural, ora 9.00 - Salcia Tudor şi Concurs judeţean interdisciplinar "E veselie şi e cânt", ora 9.00, Liceul cu Program Sportiv. În aceeaşi zi se desfăşoară de la ora 10.00, la Grupul Şcolar "Brâncuşi", simpozionul "Profesia - între nevoile locale şi cele europene".

Cu ocazia Festivalului se vor organiza Zilele Porţilor Deschise în mai multe unităţi şcolare private sau de stat şi se vor disemina bune practici privind formarea religioasă a copiilor şi în managementul proiectelor europene.

"O lume fără droguri, o lume fără violenţă"

Prima acţiune din cadrul festivalului a avut loc ieri, de la ora 14.00, la Grupul Şcolar "Panait Istrati", dezbaterea "O lume fără droguri, o lume fără violenţă". După o scurtă introducere realizată de profesorul Cristian Petcu, consilierul şcolar Manuela Cazan a prezentat teoretic diferite pericole ale consumului de droguri, apoi elevii au vizionat filmul "O lume fără droguri", în care au văzut concretizarea acestui pericol. Tinerilor le-au fost prezentate sancţiunile din Codul Penal privind consumul de droguri, iar Camelia Guşatu, director al Direcţiei de Cultură, Învăţământ, Sport şi Turism din Primărie a vorbit despre mirajul etnobotanicelor şi i-a anunţat că din ianuarie aceste "magazine de vise" vor fi interzise. Acţiunea a fost moderată de prof. Mihaela Gîrbăcea şi consilierul şcolar Manuela Cazan. Au participat la acţiune elevi ai şcolii şi tineri de la Penitenciarul Tichileşti.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro