Mergi la conţinutul principal

"Festivalul «Sportul pentru copii» nu este o competiţie în sine, este o manifestare sportivă în care vrem să lăsăm copiii să se joace dirijat"

Ieri, Eduard Puiu a făcut publice câteva detalii referitoare la "Festivalul "Sportul pentru copii" care se va derula sâmbătă şi duminică în Grădina Mare, dar a vorbit şi despre alte proiecte care vizează în primul rând sportul de masă.


- Ce urmăriţi prin acţiunea din acest week-end?
- Aceasta este prima, dintr-o serie de competiţii pe care le vom organiza pentru a atrage şi îndruma copii către sport. Aţi văzut că şi pe plan naţional sunt o serie de dezbateri privind soarta şi drumul pe care trebuie să o ia sportul românesc, pentru că nu vine nimic din spate. Iar după părearea mea, genul acesta de acţiuni reprezintă primul pas spre performanţă. Împreună cu biroul programe sportive şi cu cei care mă ajută în desfăşurarea activităţii trebuie să facem toate eforturile pentru a îndruma copiii către sport.
- Este o acţiune cu bătaie lungă sau vizaţi doar atragerea copiilor spre sportul de masă ?
- Avantajele sunt multiple şi toate în favoarea copiilor, dar aşa este unul dintre scopurile acestor acţiuni este şi cel de a depista talente care să fie îndreptate apoi spre marea performanţă. Trei lucruri pe care le urmărim sunt însă foarte importante, în primul rând este vorba de sănătatea copiilor noştri, apoi, alt aspect îl poate reprezenta baza de selecţie care poate apărea în urma unor astfel de manifestări şi nu în ultimul rând aceste competiţii sportive reprezintă o alternativă la perioada adolescenţei în combaterea viciilor şi tentaţiilor societăţii şi anturajului. Copiii de orice vârstă sunt supuşi tentaţiilor societăţii în care trăiesc şi sportul reprezintă o alternativă, îi canalizează într-o direcţie bună şi îi disciplinează.
- Ce cuprinde prima acţiune care se va derula în week-end-ul acesta?
- Festivalul "Sportul pentru copii" se adresează copiilor din clasele a III-a şi a IV-a şi cuprinde întreceri de atletism, baschet, minifotbal, vor fi în jur de 200 de participanţi şi cred eu cel puţin acelaşi număr de părinţi şi rude ale celor care vor evolua dar şi spectatori, pentru că noi am popularizat-o pe toate căile. Nu este o competiţie în sine, este o manifestare sportivă în care vrem să lăsăm copiii să se joace dirijat, o demonstraţie că sportul este principala modalitate de a educa, de a disciplina, de a crea un program şi un mediu sănătos copiilor. În continuare vom alcătui calendarul competiţional, în aşa fel încât să încurajăm competiţiile preşcolarilor şi şcolarilor mici. Vrem să le insuflăm copiilor dragostea pentru sport, pentru mişcare. În această direcţie noi ne-am făcut şi câteva planuri de acţiune pe care vrem să le intreprindem, am trecut la fapte, să nu rămână, cum era odată, totul la stadiul de vorbe goale sau de proiecte.
- Concret, care ar fi următoarele acţiuni pe care le veţi intreprinde?
- Dorim realizarea unei zone rezervate sportului în Orăşelul Copiilor. Vrem să purtăm discuţii cu cei care răspund de această zonă de distracţii pentru copii, ca într-un viitor apropiat să implementăm un atelier, la început doar duminical şi apoi să-l permanentizăm, în care să putem avea un teren, un monitor de sport, un profesor sau antrenor şi câteva materiale sportive, porţi mobile, panouri de baschet, iar copiii când vin la joacă să-i atragem către sport. Chiar de anul acesta vom încerca să facem toate demersurile în acest sens. Să vedem ce vom face şi cu terenurile pe care le-am recuperat de la Clubul Venus, sunt 3000 de metri pătraţi, care dacă vor fi amenajaţi în miniterenuri pot atrage mulţi copii şi tineri. Singul impediment este acela că avem nevoie de puţin ajutor financiar pentru a-l acoperi cu o suprafaţă sintetică, să nu se accidenteze copiii.
- Cu cine veţi pune în practică viitoarele activităţi de atragere a copiilor ?
- Cu monitori de sport sperăm. Vrem să mergem la Minister şi să discutăm cu factorii de decizie pentru a putea implementa această funcţie, să-i spunem, în cadrul instituţiei noastre. Dacă direcţia ar avea posibilitatea statutar să cuprindă în schema sa acest monitor de sport pentru timpul liber, noi ne-am face o echipă de cinci şase oameni cu care am putea în orice moment să provocăm acţiuni menite să atragă copiii către sport. Să vedem statutar cum putem face acest lucru, pentru ca măcar cu o sumă modică să-i plătim pe aceşti monitori de sport. Dacă vom reuşi să punem în aplicare aceste proiecte şi eu voi face toate demersurile ca să reuşim, atunci vom avea copii sănătoşi, dar şi viitori performeri care să calce pe urmele Anişoarei Cuşmir, ale lui Ionuţ Pungă, Bănel Nicoliţă şi exemplele ar putea continua.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro