Mergi la conţinutul principal

Festival coral interjudetean

Sala Casei Tineretului a reunit, simbata, coruri de prestigiu din Braila, Cernavoda si Focsani, in cadrul Festivalului coral interjudetean intitulat "Vin sarbatorile". Cuvintul de deschidere i-a apartinut Mariei Puscaciu, directorul Centrului de Creatie: "Va salut cu bucurie. Ne-am adunat cu totii, astazi, pentru ca Braila pretuieste muzica corala, pentru ca Braila are o traditie importanta in acest gen de muzica. Ne intilnim in mod constant, la inceput de decembrie, ne intilnim sa ne bucuram cintind impreuna".
Evolutiile muzicale au inceput cu Corul "Armonia", dirijat de profesorul Dumitru Nistor. Ansamblul coral a implinit, anul acesta, 137 de ani de activitate. "Armonia" a cintat trei piese de muzica populara, iar la sfirsit, colinde. Au urmat Corul "Orfeu" al Liceului de Arta "Hariclea Darclee" alaturi de Corul "Trison" al Liceului Pedagogic "D. P. Perpessicius", dirijat de profesorul Maricica Lupu, care au incintat auditoriul, fiind aplaudate la scena deschisa. In scena a intrat si Corala Feminina a Centrului de Creatie Braila, condusa de Paraschiva Moise.
Corul "I. D. Chirescu", de la Cernavoda si Corul "Pastorala", din Focsani au cintat pentru publicul brailean. Directorul Centrului de Creatie, Maria Puscaciu, le-a inminat dirijorilor de cor, cite o diploma si o placheta in amintirea festivalului.
Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judetean si Centrul de Creatie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro