Mergi la conţinutul principal

Fermierii vor apa subventionata si in octombrie

Consiliul Director al Asociatiei Producatorilor Agricoli APA Braila a inaintat, zilele trecute, catre forul superior, Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania LAPAR, un memoriu prin care solicita prelungirea termenului limita de folosire a subventiilor de irigatii aferente anului agricol 2006 - 2007, pina la 31decembrie a.c. Concret, fermierii braileni doresc sa execute udarile de aprovizionare pentru culturile ce se infiinteaza in aceasta toamna, din subventiile pentru irigatii ramase nefolosite in acest an agricol si nu din sumele alocate pentru anul viitor. Ei isi motiveaza solicitarea prin faptul ca, la acest moment, deficitul de apa din sol este de peste 1.000 mc/ha, drept pentru care toate culturile de toamna vor necesita irigare obligatorie si, din cauza devansarii perioadei optime de insamintare, pe fondul conditiilor meteo atipice, udarile se vor impune abia de luna viitoare. "Subventia aferenta campaniei de irigatii 2007 - 2008, de 400 lei/ha, nu va acoperi cheltuielile de anul viitor. In plus, sint sume care nu s-au consumat din subventia acordata pentru acest an agricol, sume pe care le putem folosi pentru irigarea culturilor ce urmeaza a se insaminta", a explicat Costica Macelaru, presedinte APA Braila.
De precizat ca LAPAR a centralizat asemenea solicitari din mai multe judete. Conducerea Ligii va face un memoriu comun pe care il va prezenta apoi conducerii Administratiei Nationale de Imbunatatiri Funciare ANIF si Ministerului Agriculturii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu