Mergi la conţinutul principal

Marea asfaltare de pe Șos. Râmnicu Sărat, aproape de start

* Primăria ar vrea ca lucrările să demareze la începutul săptămânii viitoare, poate chiar de luni, 11 iulie * echipele firmei ”Micatis” se vor muta însă pe Șos. Râmnicu Sărat doar după ce vor finaliza asfaltarea de pe Str. Rahovei, lucrare care zilele trecute era aproape gata, deci perspectivele sunt încurajatoare...

 

 

 

Săptămâna viitoare ar putea începe lucrările de refacere a covorului asfaltic de pe Șos. Râmnicu Sărat, asta după ce trotuarele de pe această arteră importantă a Brăilei au fost deja reabilitate, de la intersecția cu bulevardul Dorobanților până la ieșirea din municipiu. Reprezentanții Primăriei ne-au informat că echipele de muncitori ale firmei ”Micatis” se vor muta pe Șos. Râmnicu Sărat imediat după ce va fi turnat asfaltul nou pe ultima porțiune aflată în lucru pe strada Rahovei. În ultimele săptămâni, asfaltatorii de la ”Micatis” s-au concentrat pe refacerea covorului asfaltic al străzilor Unirii, Plevnei și Rahova, artere destul de intens circulate care nu mai fuseseră reparate de foarte mult timp. Următoarea ”țintă” este Șos. Râmnicu Sărat, stradă de categoria I care preia mare parte din traficul de intrare-ieșire din oraș dar care, de asemenea, nu mai beneficiase de foarte mult timp de o reparație substanțială. Lucrarea de refacere a carosabilului s-ar putea dovedi destul de dificilă, din cauza tasărilor numeroase dar și a unor guri de canalizare ieșite în afara cotei drumului. Lucrarea se va face în cadrul contractului multianual de întreținere a străzilor din municipiu încheiat de această societate cu Primăria Brăila.

După cum v-am mai informat,  SC “Micatis Prod” SRL a fost desemnată, în 2020, în urma unei licitații publice, adjudecatara unui acord-cadru care acoperă perioada 2020 -2023, cu o valoare de atribuire de 66,7 milioane lei, fără TVA. “Pentru aducerea străzilor la o stare normală de exploatare care să asigure siguranța și confortul circulației sunt necesare efectuarea de lucrări de întreținere (...), acestea reprezentând totalitatea activităților de intervenție ce se execută în tot timpul anului, determinate de uzura sau degradarea străzilor în condiții normale de exploatare. (...)  Lucrările necesare întreținerii curente și periodice a străzilor, trotuarelor și aleilor pietonale din Municipiul Brăila în perioada 2020 -2023, sunt: întreținerea îmbrăcăminților asfaltice cu mixtură asfaltică; întreținerea drumurilor împietruite; reparații trotuare; întreținere borduri; reparații fisuri, rosturi și crăpături transversale și longitudinale; ridicare la cotă cămine/guri de scurgere prin montarea de plăci beton armat cu capac de fontă/grătar de fontă noi”, se preciza, la vremea respectivă, în anunțul de atribuire postat în SEAP (sistemul electronic de achiziții publice). Valoarea estimată totală a licitației a fost de minim 62,88 milioane lei, fără TVA, și maxim 71,3 milioane lei, fără TVA, pentru ca în final contractul multianual să fie atribuit pentru 66,7 milioane lei, fără TVA.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro