Skip to main content

Fermierii mai au la dispozitie 4 zile pentru a cere subventiile

La 1 martie a.c., Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA) a demarat actiunea de depunere a cererilor pentru solicitarea subventiilor europene si a platilor complementare acordate de Guvernul Romaniei. Pina ieri, la nivel de judet, 16.155 de fermieri au depus aceste cereri, suprafata pentru care ei au solicitat sprijinul fiind de 277.463 ha. Avind in vedere ca specialistii APIA au estimat un numar total de 21.400 cereri, rezulta ca in judetul nostru, 75 % din agricultorii eligibili si-au intocmit si depus deja dosarul.
Cererile de plata pentru fermierii care exploateaza cel mult 50 ha trebuie depuse la Centrele Locale APIA, care in judetul nostru au fost stabilite la Movila Miresii, Faurei, Viziru, Ciresu si Braila. Cererile pentru exploatatiile care utilizeaza mai mult de 50 ha, trebuie depuse la Sucursala Judeteana APIA Braila. Pina ieri, la sucursala, din cei 678 de fermieri eligibili programati, 480 isi finalizasera deja dosarele, suprafata totala pentru care ei au solicitat subventii fiind de aproape 199.000 ha. In ceea ce priveste centrele locale, cele mai bune rezultate au fost inregistrate la Ciresu - 86% si Braila - aproape 78%. In celelalte trei centre realizarile s-au situat intre 70 si 73 %.

Termenul limita, 15 mai

Depunerea formularelor cererilor de plata insotite de documentele aferente se face pina cel tirziu pe 15 mai 2007, numai in zilele lucratoare. Depunerea peste termen a cererii va determina o reducere cu 1 % a sumei cuvenite, pentru fiecare zi lucratoare de intirziere. Daca intirzierea e mai mare de 25 de zile, cererea va fi respinsa. Cele 25 de zile reprezinta perioada de toleranta. Pentru 2007, perioada de toleranta a fost stabilita intre 16 mai si 11 iunie.
Drepturile la plata pentru anul agricol 2006 - 2007 se acorda incepind cu data de 1 decembrie 2007, pina la 30 iunie 2008.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu