Mergi la conţinutul principal

Fermierii din IMB au început să recolteze grâul

Aproape au terminat recoltarea la orz şi orzoaică de toamnă, sunt pe final cu lucrările la rapiţă şi doar ce-au băgat combinele în lanurile de grâu. Cam aşa arată poza la acest moment a sectorului vegetal al agriculturii locale, potrivit datelor prezentate de către Direcţia pentru Agricultură Brăila. Un pic mai în detaliu, orzul a fost recoltat pe aproape întreaga suprafaţă cultivată - 23.446 ha cu o producţie medie de circa 5,78 tone/ha, în timp ce la orzoaică producţia medie raportată este de 3,75 tone/ha. Ca o paranteză, cea mai mare producţie de orz a fost raportată în Insula Mare a Brăilei unde se discută despre o medie de 7,5 tone/ha, faţă de 4,41 tone/ha în zona de terasă a judeţului nostru.
Revenind, la rapiţă recoltarea s-a încheiat pe circa 11.000 ha din cele 15.737 ha cultivate, cu o producţie de 32.400 tone, adică o medie de puţin peste 3 tone la hectar.
După cum aminteam mai devreme, producătorii agricoli locali au început recoltarea la grâu, pe circa 5.000 ha din cele peste 71.400 ha înfiinţate anul trecut, iar producţiile raportate, cel puţin până acum, sunt bune: 7 tone la hectar faţă de o prognoză de 4 t/ha. Ce-i drept, nu s-a început secerişul la grâu în zona de terasă, cifrele fiind înregistrate doar în cazul IMB.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro