Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fermierii braileni au depus in luna martie 9 proiecte "Sapard"

In luna martie a acestui an, la Agentia "Sapard" au fost depuse 271 de proiecte de finantare prin Programul "Sapard", a caror valoare publica depaseste 51,35 milioane de euro. Suma este de 10 ori mai mare decit in martie 2004 (5,09 milioane de euro) si de trei ori mai mare decit in martie 2005 (15,36 milioane de euro). Conducerea Ministerului Agriculturii apreciaza ca in general anul acesta absorbtia fondurilor "Sapard" a inregistrat o crestere accelerata, ritmul de depunere a proiectelor aferente masurilor programului fiind mult mai alert.
Din cele 271 de proiecte depuse pe cele 8 regiuni ale tarii, 47 au fost depuse pe Regiunea 2 Sud Est, cu sediul la Constanta, la care este arondat si judetul Braila.

7 proiecte sint din sectorul vegetal, unul pe viticultura si unul pe zootehnie

Conform procedurilor, proiectele depuse au fost analizate si declarate conforme si urmeaza ca In termen de 90 de zile sa se Incheie contractele. Urmeaza apoi notificarea beneficiarilor privind aprobarea finantarii proiectului respectiv. In acest timp, beneficiarii au obligativitatea Intocmirii dosarelor pentru achizitiile de bunuri, servicii si lucrari pentru proiectele respective.
Declararea conformitatii proiectelor depuse reprezinta ultima faza Inaintea contractarii efective. Un proiect declarat conform poate fi practic considerat un proiect contractat, din moment ce datele statistice arata ca 98-99% dintre proiectele declarate conforme se transforma In contracte efective "Sapard". Faptul ca exista un mic procentaj de proiecte conforme care nu devin contracte tine doar de optiunea potentialilor beneficiari.
In ceea ce priveste judetul Braila, in luna martie au fost depuse 9 proiecte, cu o valoare totala de peste 1,8 milioane euro.
Este vorba despre 7 proiecte de modernizari de exploatatii agricole vegetale, prin achizitii de masini si utilaje agricole, un proiect de reabilitare a instalatiei de sustinere si achizitie de instalatii si echipamente agricole pentru o plantatie viticola si de un proiect de achizitie de animale, dotari si utilaje pentru o ferma de vaci. Ca locatii proiectele vor fi derulate in localitatile: Tudor Vladimirescu, Urleasca, Romanu, Tichilesti, Ciresu, Silistea, Silistraru si Lacu Sarat. Cu peste 350.000 euro valoare totala, cele mai mari proiecte sint cele ale societatilor "Punto Prod" Romanu si "AgroLeg" Silistraru.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii