Fermierii arestaţi pentru mită la poliţist nu mai vor eliberarea pe cauţiune | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Fermierii arestaţi pentru mită la poliţist nu mai vor eliberarea pe cauţiune

* cauţiunea fixată de instanţă era de 10.000 lei pentru fiecare, exact cât valoarea mitei oferite poliţistului

Cei doi fermieri arestaţi preventiv în dosarul "Mită la poliţist" au renunţat la cererile de eliberare provizorie pe cauţiune, deşi în primă fază erau decişi să încerce şi această variantă pentru a ieşi din arest. Marţi, magistraţii Tribunalului Brăila au luat act de retragerea cererilor inculpaţilor Ionel Manole şi Marian Bălan. Cuantumul cauţiunii fixate de instanţă era de 10.000 lei (100 milioane lei vechi), pentru fiecare, adică exact valoarea mitei pe care agricultorii i-au oferit-o poliţistului care se ocupa de cazul tractoarelor furate din Franţa. E posibil ca inculpaţilor să li se fi părut prea mare suma stabilită ca şi cauţiune, drept pentru care au decis să stea liniştiţi în spatele gratiilor. Cei doi se află în stare de arest preventiv în Penitenciarul Galaţi.
La sfârşitul lunii octombrie, agricultorii din satul Tătaru, care i-au oferit mită 10.000 de lei poliţistului care se ocupa de cazul tractoarelor "John Deere" furate din Franţa, pentru a-l determina să le dea utilajele înapoi, au ajuns în faţa instanţei. Procurori de pe lângă Tribunalul Brăila au dispus trimiterea în judecată a liderului de bandă, Ionel Manole (în arest preventiv), pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, în timp ce Marian Bălan (în arest preventiv), Ion Strâmbeanu, Valentin Mangiurea, Viorel Mangiurea şi Leonard Grecu sunt judecaţi pentru complicitate la dare de mită.
Anchetatorii spun că Ionel Manole, care se autointitulează lider de grup, împreună cu un alt membru al găştii, Marian Bălan, i-au oferit poliţistului care se ocupă de cazul tractoarelor furate din Franţa suma de 10.000 de lei. În schimb, ofiţerul ar fi trebuit să tragă nişte sfori pentru a le înapoia fermierilor utilajele. Cei doi au fost prinşi chiar în timp ce dădeau şpaga, în urma unui flagrant organizat de o echipă formată din procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila şi poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale (SIC) din cadrul IPJ Brăila, cu sprijinul SRI Brăila.
Potrivit procurorilor, în zilele de 22 septembrie, 5 şi 6 octombrie, Ionel Manole, beneficiind de complicitatea altor cinci indivizi cercetaţi pentru furtul tractoarelor din Franţa, i-a oferit, în mod repetat, ofiţerului o sumă de bani, cu titlul de mită. În urma cercetărilor s-a stabilit că "mita" a fost adunată de la toţi cei 6 indivizi cercetaţi în dosarul tractoarelor furate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro