Fericirea în căsnicie se bazează pe 10 reguli. Altfel, suferiţi un an şi jumătate | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Fericirea în căsnicie se bazează pe 10 reguli. Altfel, suferiţi un an şi jumătate

Menţinerea unei relaţii fericite în cuplu este un lucru dificil şi care implică uneori efort din partea ambilor parteneri, însă există câteva trucuri pentru "impulsionarea" iubirii, potrivit becomegorgeous.com, citat de mediafax.ro.
Există mai multe lucruri la care puteţi apela pentru a îmbunătăţi relaţia de cuplu, iar unele dintre acestea sunt foarte simple şi uşor de aplicat pentru a obţine un rezultat pozitiv şi pentru a vă menţine vie iubirea. Fiecare dintre ele necesită un mic efort, însă acesta este necesar dacă doriţi să faceţi parte dintr-un cuplu invidiat sau dacă vreţi să daţi un impuls relaţiei în care vă aflaţi de mai mult timp.

1. Un cadou pregătit pentru zilele dificile

Acesta nu trebuie să fie un cadou costisitor sau un obiect. Însă, când simţiţi că partenerul are o zi grea, faceţi un efort să îl ajutaţi. Un preparat culinar deosebit, un masaj al spatelui sau un obiect oferit îi poate aduce partenerului în mod instantaneu zâmbetul pe buze.

2. Nu folosiţi niciodată expresia "ţi-am spus eu"

Jubilarea în cazurile în care aveţi dreptate nu trebuie să facă parte din relaţia dumneavoastră. Dacă greşiţi, nu vă fie teamă să recunoaşteţi acest lucru. Însă, atunci când aveţi dreptate, lăsaţi să treacă de la dumneavoastră. Replici precum "ţi-am spus eu" nu vor avea alt efect decât să tensioneze relaţia.

3. Împărtăşiţi experienţe fizice

Nu trebuie să mergeţi împreună la sala de gimnastică de fiecare dată, însă este bine să includeţi în planurile dumneavoastră activităţile fizice desfăşurate împreună.

4. Învăţaţi cum să vă stopaţi furia

Sunt necesare două persoane pentru o luptă, aşa că cel mai bine este să învăţaţi când trebuie să vă opriţi în astfel de situaţii. Un truc simplu ar fi acela de a vă prezenta argumentele în timp ce vă ţineţi de mână. Riscul de a degenera conflictul este mult mai mic în acest caz. De asemenea, puteţi să faceţi o plimbare pe jos în timp ce discutaţi anumite lucruri. Este mult mai bine să încercaţi să rezolvaţi conflictele în acest fel, decât ţipând unul la altul dintr-un colţ sau altul al camerei.

5. Împărţiţi treburile casnice în mod înţelept

Uitaţi de tradiţionalul rol al sexelor atunci când vine vorba despre responsabilităţile casnice şi purtaţi o discuţie onestă unul cu celălalt privind lucrurile care vă plac şi cele pe care urâţi să le faceţi în casă. Cădeţi de acord să preluaţi dumneavoastră responsabilităţile casnice pe care partenerul le detestă. În ceea ce priveşte treburile casnice pe care amândoi le detestaţi, este bine să acţionaţi pe principiul echilibrului.

6. Nu vă certaţi niciodată cu privire la lucrurile neimportante

Uneori este uşor să ajungeţi să vă certaţi de dragul de a vă proteja opiniile. Este bine să vă concentraţi pe ceea ce este cu adevărat important şi să ignoraţi ceea ce nu este.

7. Faceţi complimente

Toată lumea iubeşte să primească complimente, dar ele au impact mai mare dacă vin din partea partenerului şi dacă sunt sincere. Aşadar, nu ezitaţi să vă complimentaţi partenerul. Interacţiunile pozitive pot avea un impact bun asupra relaţiei şi pot să menţină scânteia aprinsă pentru mai mult timp.

8. Spuneţi "Mulţumesc!"

Arătaţi gratitudine atunci când partenerul îşi lasă treburile pentru a face ceva pentru dumneavoastră. Mulţumiţi nu doar pentru lucrurile de foarte mare importanţă, este important să aveţi o astfel de atitudine în fiecare zi, pentru a-i arăta partenerului cât de mult îl apreciaţi.

9. Îndemnaţi, nu împingeţi

Într-o relaţie sănătoasă, faptul de a vă îndemna unul pe altul să învăţaţi noi lucruri poate să fie un instrument foarte important. Totuşi, nu trebuie să forţaţi partenerul să facă lucruri pe care nu şi le doreşte sau de care nu îi pasă.

10. Rămâneţi interesaţi unul de altul

Este simplu să presupuneţi că ştiţi totul despre partener, mai ales dacă sunteţi împreună de mult timp. Totuşi, trebuie să vă menţineţi interesul faţă de gândurile şi opiniile partenerului. De asemenea, angajaţi-vă în conversaţii cu partenerul şi este posibil să descoperiţi noi lucruri despre acesta.

18 luni de suferinţă

Dacă nu reuşiţi să menţineţi fericirea în cuplu, veţi ajunge la despărţire sau divorţ, ceea ce nu va fi uşor. Mai ales că oamenilor le sunt necesare 11 săptămâni pentru a trece peste o despărţire şi 18 luni pentru a depăşi episodul unui divorţ, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani
Un nou studiu, realizat pentru a descoperi efectele pozitive ale unei despărţiri, a arătat că sunt necesare trei luni pentru a trecere peste dezamăgirea unei relaţii eşuate, informează dailymail.co.uk.
Cercetătorii americani, care au publicat studiul în The Journal of Positive Psychology, au descoperit că sunt necesare 11 săptămâni pentru a simţi efectele benefice unei despărţiri.
Gary Lewandowski şi Nicole Bizzoco de la Monmouth University, New Jersey, au chestionat 155 de persoane care au trecut printr-o despărţire în ultimele şase luni. Ei au descoperit că 71% dintre cei chestionaţi au început să vadă într-un timp relativ scurt efectele pozitive ale despărţirii.
Lewandowski şi Bizzoco au aflat că persoanele au început să se simtă mai bine cu sine şi să dezvolte strategii puternice privind viaţa lor după cele 11 săptămâni.
Totodată, acest studiu s-ar putea aplica în cazul persoanelor care au avut relaţii de scurtă durată.
Un alt studiu, care a cercetat refacerea emoţională a cuplurilor după un divorţ, a arătat că durata necesară pentru depăşirea acestui episod a fost mult mai mare.
Site-ul de matrimoniale Fifties.com a descoperit că sunt necesare 18 luni pentru a trece peste un divorţ, ceea ce reprezintă de şase ori mai mult faţă de timpul estimat de Lewandowski şi Bizzoco.
Acest lucru poate fi urmare a faptului că mariajul este considerat un angajament mult mai serios. Astfel, unul din şase utilizatori chestionaţi în cadrul acestui studiu a afirmat că i-a fost dificil să se descurce cu eşecul unei căsnicii. De asemenea, 43% dintre persoanele chestionate au precizat că au simţit un sentiment de eliberare în momentul în care au divorţat, iar 31% au spus că au trăit un sentiment de tristeţe.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro