Mergi la conţinutul principal

Femei jefuite ziua-n amiaza mare în Brăiliţa

• Ionuţ Tudori, de 28 de ani, a fost trimis în judecată pentru furt şi tâlhărie • în perioada februarie - martie a.c., tânărul a urmărit trei brăilence pe stradă şi le-a sustras poşetele, ca să facă rost de bani • toate jafurile au fost surprinse de camere video

 

Cercetat sub control judiciar, brăileanul Ionuţ Tudori, în vârstă de 28 de ani, tânăr fără antecedente penale - absolvent a cinci clase primare -, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a trei infracţiuni de furt şi tâlhărie. Tânărul a atacat trei femei pe stradă şi le-a sustras sacoşele/poşetele, ca să facă rost de bani. Una dintre victime avea în portofel suma de 2.600 lei, bani pe care-i împrumutase de la CAR.

 

Trei femei jefuite fără milă

Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Marius Iacob, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, în dimineaţa zilei de 22 februarie 2017, ora 6:30, Ionuţ Tudori a plecat de acasă, cu intenţia vădită de a sustrage poşete, pentru că rămăsese fără bani. Ajuns pe strada Cezar Petrescu din cartierul Brăiliţa, infactorul a pus ochii pe E.N., o femeie care se deplasa singură pe trotuar. Victima ţinea în mână o sacoşă, iar atacatorul a urmărit-o, după care s-a apropiat din spate şi i-a smuls sacoşa din mână. Imediat după aceasta, Tudori a fugit către strada Smârdan, unde a verificat conţinutul sacoşei. A oprit suma de 110 lei, pe care a găsit-o în portofelul femeii, după care a aruncat celelalte bunuri într-o pubelă din cartierul Progresul. Incidentul de pe strada Cezar Petrescu a fost surprins de camerele de supraveghere ale SC “Anirox Serv” SRL, amplasată în vecinătate.

Autorul infracţiunii a cheltuit banii pe ţigări şi pe mâncare după care, în aceeaşi zi, a ieşit din nou pe stradă, ca să atace femei.

Astfel, în jurul orei 15:00, inculpatul s-a postat la intersecţia străzii Griviţei cu Carantina şi a aşteptat să mai apară o posibilă victimă. Procurorul de caz precizează: “La un moment dat, inculpatul a observat că pe lângă el a trecut R.P., care se deplasa singură pe trotuar şi, din spate, s-a apropiat de ea şi i-a smuls din mână poşeta în care se aflau documente personale şi suma de 2.600 lei. Cu toate că victima s-a opus, trăgând de poşetă, inculpatul a reuşit să-i înfrângă rezistenţa şi să-i sustragă poşeta, împrejurare în care persoana vătămată a suferit leziuni la unul din degetele mâinii stângi”.

Atacatorul a fugit apoi pe strada Carantina şi de acolo pe strada Theodor Aman, urmărit de victima care striga după ajutor şi care-l impora să-i restituie poşeta. Martor la fărădelege a fost o brăileancă de pe strada Theodor Aman, care făcea curăţenie la poartă şi care a văzut-o pe victimă alergând în urma tânărului. Femeia atacată pe stradă i-a spus martorei că individul îi smulsese poşeta în care se afla suma de 2.600 lei, bani pe care-i împrumutase în aceeaşi zi de la CAR.

După ce s-a îndepărtat de locul faptei, Ionuţ Tudori a verificat conţinutul poşetei. A păstrat numai banii, iar poşeta cu actele şi ochelarii de vedere ai femeii a aruncat-o în zona trecerii de cale ferată din cartierul Progresul. Şi de această dată infractorul a fost surprins de camerele de supraveghere din cartierul Brăiliţa, în timp ce fugea cu poşeta în mâini.

În dimineaţa zilei de 1 martie 2017, Tudori a atacat din nou. Potrivit anchetatorilor, la ora 6:30, inculpatul a ieşit “la vânătoare”, fiind vizate femeile care mergeau la serviciu sau la cumpărături. Ajuns la intersecţia străzii Smârdan cu Walter Mărăcineanu (cartier Brăiliţa), tânărul pus pe rele a observat în faţa sa o femeie care se deplasa singură pe trotuar, cu sacoşa în mână, şi s-a decis să o jefuiască. După ce i-a smuls victimei sacoşa, Tudori s-a întors şi a fugit către intersecţia străzii Smârdan cu Mircea Mălăeru. Acolo, a verificat sacoşa şi a găsit actele femeii jefuite, un telefon mobil şi suma de 6 lei.

După ce a pus mâna pe cei 6 lei şi pe telefonul mobil, infractorul a abandonat celelalte bunuri sustrase, după obicei, într-o pubelă din cartierul Progresul. În aceeaşi zi, i-a vândut fratelui său telefonul sustras, cu suma de 80 lei, fără ca acesta să cunoască provenienţa bunului. Poliţiştii au folosit, şi de această dată, ca probă, imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă.

Cazul a fost trimis instanţei de judecată.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro