Femei criminale. Maria din Chiscani | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Femei criminale. Maria din Chiscani

Cazul "Crăciun însângerat la Chiscani" se află, de ieri, în atenţia magistraţilor judecători. Maria Meleacă, în vârstă de 61 de ani, o femeie care ajunsese să se bată cu soţul pentru băutură, a fost arestată şi trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Maria şi-a omorât soţul cu cruzime, fără niciun motiv, în noaptea sfântă de Crăciun, după 42 de ani de căsnicie, apoi s-a dus şi s-a culcat. A doua zi, criminala a modificat locul crimei, a şters sângele şi a mutat cadavrul, dezbrăcându-l de la brâu în jos şi profanându-l, ca să scape de puşcărie. La propunerea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, femeia criminală de la Chiscani a fost arestată şi trimisă în judecată pentru omorul comis asupra propriului soţ, Ştefan Meleacă, în noaptea de 25 decembrie 2015. Fără vreo urmă de regret, Maria Meleacă a recunoscut acuzaţiile care i s-au adus.

A dezbrăcat cadavrul, l-a târât în casă şi apoi şi-a chemat vecinii să jelească

Maria şi Ştefan Meleacă, din comuna Chiscani, erau împreună de mai bine de 42 de ani (se căsătoriseră în ziua de 26 iulie 1973). În ultima vreme, însă, ajunseseră să se certe şi să se bată din pricina alcoolului pe care-l îngurgitau.
În seara zilei de 25 decembrie 2015 (sărbătoarea Naşterii Domnului - Crăciunul), în jurul orei 19:30, Ştefan s-a întors acasă beat (avea o îmbibaţie de alcool în sânge de 0,8 grame la mie) şi i-a cerut soţiei cheia de acces în bucătăria din curte. După ce a intrat în posesia cheii, a izbucnit scandalul.
"Victima s-a îndreptat către uşa de acces în bucătărie, uşă exterioară ce comunică pe terasa betonată din faţa locuinţei, însă inculpata s-a înarmat cu un cuţit cu lungimea de 31 de centimetri, din care lama de 20 de centimetri, şi a atacat-o prin spate, aplicându-i două lovituri de cuţit, una în partea dorsală a hemitoracelui drept, cealaltă în fesa dreaptă. Intensitatea atacului făcut prin surprindere a dezechilibrat victima, care a căzut cu faţa în jos", precizează procurorul criminalist.
În loc să se potolească şi să cheme ambulanţa, femeia de 61 de ani s-a aruncat asupra bărbatului rănit de moarte şi a început să-l lovească în cap cu pumnii, cu picioarele şi cu o găleată de plastic găsită în curte. Loviturile au fost atât de puternice, încât găleata s-a făcut fărâme, resturile împrăştiindu-se, spun anchetatorii, pe o suprafaţă de 6x4 metri.
După ce a obosit lovindu-l pe Ştefan, Maria l-a lăsat să agonizeze în frig, pe terasa de beton şi s-a dus în casă, la căldură, ca să se culce. Bărbatul muribund, deşi rănit grav, nu-şi pierduse cunoştinţa. A implorat ajutor timp de două ore, după care a murit ca un câine. Maria P. o vecină, l-a auzit strigând după ajutor, dar n-a intervenit, crezând că e vorba de un scandal obişnuit, nu de o crimă săvârşită cu atâta cruzime. Procurorul de caz precizează: "În jurul orei 5.00, când s-a trezit din somn, inculpata a constatat că victima decedase în locul în care o abandonase şi, încercând să acopere urmele agresiunii, a dezbrăcat-o de pantalon şi de chilot (!), apoi a târât-o în locuinţă, traversând holul de la intrare şi lăsând-o în interiorul unei încăperi, lângă uşa de acces. Pentru a înlătura urmele de sânge, Meleacă Maria a aruncat apă pe terasă, a şters pardoseala holului şi a spălat lama cuţitului, pe care apoi l-a aşezat pe o masă, între două ghivece cu flori".
În continuare, femeia care şi-a omorât soţul cu sânge rece, chiar în noaptea de Crăciun, le-a spus vecinilor că Ştefan a murit şi i-a rugat să vină să o ajute să-l spele, după obiceiul creştinesc (!). Când au ajuns în gospodărie şi au văzut urmele de sânge, fragmentele de găleată şi vânătăile de pe trupul mortului, vecinii au dat bir cu fugiţii şi au sunat la 112.
Potrivit raportului medico-legal de necropsie, Ştefan Meleacă a murit în urma şocului traumatic şi hemoragic, după ce a fost înjunghiat în zona toracică (spaţiu intercostal) şi fesa dreaptă (rana avea 7 centimetri în profunzime). Totodată, prin loviturile pe care i le-a aplicat cu cuţitul şi cu picioarele, criminala i-a provocat victimei hemoragie meningocerebrală şi pulmonară, grăbindu-i sfârşitul.
Maria Meleacă a fost reţinută pe 26 decembrie 2015, apoi arestată preventiv pentru omor asupra soţului. A recunoscut încă de la început acuzaţia de omor.
"Inculpata a săvârşit omorul asupra propriului soţ, atitudinea sa dovedind nu numai dispreţ pentru normele de convieţuire socială ce ocrotesc viaţa şi integritatea persoanei ci, mai grav, dispreţ faţă de legăturile care ar trebui să existe în interiorul unei familii", preciza procurorul de caz în momentul arestării criminalei de la Chiscani.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro