Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

FC Steaua si-a prezentat sponsorul principal

FC Steaua Bucuresti si-a prezentat, marti, intr-o conferinta de presa, sponsorul principal, in urma caruia pe tricourile de joc ale echipei "ros-albastre" va fi inscriptionat numele societatii RAFO.
Contractul este valabil pina la 31 decembrie 2006 si, conform de declaratiilor de acum citeva zile ale finantatorului gruparii steliste Gigi Becali, este in valoare de aproximativ un milion de dolari.
"Steaua a semnat un contract de publicitate cu Expanet Trading Ltd., in interesul societatii RAFO Onesti. Suma este confidentiala, dar contractul este avantajos pentru Steaua", a spus Becali, care a adaugat ca acest contract a fost semnat in urma cu citeva zile.
Becali a afirmat ca Expanet Ltd. este o societate care lucreaza cu RAFO. "Banii nu vin de la RAFO, ci de la aceasta societate, pentru a face imagine celor de la RAFO, care este intr-o procedura de reorganizare juridica", a comentat oficialul FC Steaua.
Directorul executiv Valeriu Argaseala spune ca Steaua are voie sa joace in cupele europene cu RAFO inscriptionat pe tricouri.
Managerul general al Expanet Ltd, Marin Anton, a declarat ca a fost aleasa aceasta strategie de imagine pentru ca Steaua reprezinta "ambitie, vointa, caracter si performanta".

Becali vrea sa obtina capital politic dintr-un contract de sponsorizare

Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca intelegerea de sponsorizare cu cu firma Expanet Trading Ltd, prin care jucatorii stelisti vor avea inscriptionat pe tricouri numele rafinariei RAFO, il va ajuta sa obtina un important capital politic.
Becali a adaugat ca acest contract ar putea fi un prim pas in implicarea sa in petrol si petrochimie, urmind sa aiba sustinerea companiei ce sponsorizeaza Steaua, cu care va deveni partener de afaceri.
"Cind se semneaza un contract, daca esti baiat destept, storci tot. Eu sint baiat destept si o sa cistig maximum si pentru PNG. Oamenii ma asteapta la RAFO, aceasta actiune se va transforma probabil si in 50.000 de voturi pentru PNG. Steaua face imagine lui RAFO, acei oameni cistiga piine, voi face si campanie electorala. Nu vreau sa ascund nimic. Jur ca va cistiga toata lumea din acest contract, iar cel mai mult Becali, in plan economic, sportiv si politic", a subliniat Becali.
El a afirmat ca a decis ca Steaua sa curete imaginea rafinariei RAFO, o companie cu mari datorii la stat. Becali a precizat ca de pe urma rafinariei RAFO careia traiesc aproape 30.000 de romani. "Am luat in calcul ca RAFO este o societate romaneasca, de pe urma careia cistiga piine aproximativ 3.000 de angajati. Apoi, mai exista citeva sute de societati legate de ea, de pe urma careia traiesc alti aproximativ 25.000 de romani. Se vrea curatirea imaginii RAFO, pentru ca oamenii vor extinderea afacerii", a spus Becali. El a adaugat: "Oamenii care lucreaza acolo probabil vor fi si in PNG, trebuie sa actionam in Moldova. Iau si bani, si capital politic".
Finantatorul FC Steaua a mai declarat ca valoarea contractului de sponsorizare - unul alcatuit in mod simplu, "doua foi, termenii, banii" - cu firma Expanet Trading Ltd se va dubla daca echipa va accede in grupele Ligii Campionilor. "Banii sint deja transmisi. Contractul este platit de Expanet, nici un ban nu vine de la RAFO. Am facut contract doar pe un an, am spus ca daca intru in Liga Campionilor vreau dublu, iar oamenii au fost de acord", a spus Becali.
Oficialul stelist a subliniat ca discutiile pentru acest contract dureaza de aproximativ doua luni si au fost intermediate de un prieten care este in legatura cu aceasta firma. Ulterior, in sala de conferinte a aparut si prietenul lui Gigi Becali, pe care acesta l-a prezentat drept patronul cazinoului Marriott. "Nu speculati ca ne-am cunoscut la jocuri", a comentat oficialul stelist.
Gigi Becali a mentionat ca nu au existat practic negocieri pentru acest contract si ca intelegerea mai presupune asigurarea de catre firma Expanet a unui avion pentru deplasarile echipei: "Am cerut si s-a batut palma. Pe linga toate avantajele, firma ne va mai pune la dispozitie si un avion privat, asa ca nu voi mai plati citeva zeci de mii de euro pentru a merge la meciurile din strainatate. N-am specificat sume pentru finala Cupei UEFA, doar pentru fiecare meci international. Si-asa ii costa avionul vreo 200.000 de dolari".
Becali a declarat ca nu exista nici o legatura in acest contract si Balkan Petroleum, compania finantatoare a echipei Poli Timisoara. El a fost completat de Marin Anton, prezentat drept manager general al RAFO, care a mentionat ca patronii gruparii Politehnica Timisoara nu au nici o legatura cu sponsorul Stelei. "Intre Balkan Petroleum si RAFO nu mai exista nici o relatie. Mai sint citeva detalii de pus la punct la Registrul Comertului. RAFO este o societate care se afla intr-o reorganizare juridica si care are trei noi investitori. Toate datoriile la stat au fost platite", a spus Anton, adaugind ca, fiind intr-o procedura de restructurare juridica, RAFO are voie sa cheltuiasca bani doar pentru rafinarea titeiului, contractul cu FC Steaua urmind sa fie achitat de Expanet Trading Ltd.
Intrebat daca Viorel Hrebenciuc are vreo legatura cu acest contract, Marin Anton a replicat: "Asta mai trebuia", completat de Becali: "Ce legatura sa aiba? N-are legatura el cu RAFO".
Pentru a se face mai bine inteles, Becali a explicat felul in care Expanet Trading Ltd. va plati acest contract pentru a face imagine RAFO: "N-ai vrea ca o alta companie sa te sponsorizeze, sa-ti cumpere costume frumoase, sa te aranjeze la par, sa-ti cumpere masina?". El spus si o zicala: "Banii nu se fac asa, stind la circiuma si bea, ci la padure, taind lemne la secure".
Gigi Becali a prezentat noile tricouri ale FC Steaua, care vor avea inscriptionate pe piept numele RAFO, insotit de stema reprezentind un taur. "Nu am o carte sa citesc ce reprezinta acest simbol. Dupa un an, Bodu (n.r. - presedintele ANAF, Sebastian Bodu) o sa vinda marca asta cu trei sute de milioane de euro", a glumit Becali, care si-a strins mina cu Marin Anton, parafind intelegerea: "Doamne-ajuta!". La plecare, finantatorul stelist i-a salutat pe ziaristi: "Sa traiti bine!".
In materialul de prezentare al sponsorului FC Steaua, se precizeaza ca Expanet Trading Ltd. a incheiat cu RAFO, pe 1 iunie 2005, un contract pentru procesarea titeiului. Expanet Trading Ltd. a platit in avans aproximativ 20 de milioane de dolari pentru garantarea TVA-ului aferent importurilor de materie prima, facind posibila repornirea rafinariei, care isi incetase activitatea pe 20 aprilie 2005. Dupa implicarea grupului de investitori din care face parte si CALDER-A International BV, RAFO a atins un profit operational de aproximativ 3,5 milioane de dolari lunar. Pe 12 iulie 2005, companiile CALDER-A International BV si Balkan Petroleum Ltd. au semnat un contract de vinzare-cumparare prin care prima a preluat 97,82 la suta din actiunile RAFO.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii