Farmecul şi poezia Turciei, pe simezele Casei Memoriale «Petre Ştefănescu Goangă» | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Farmecul şi poezia Turciei, pe simezele Casei Memoriale «Petre Ştefănescu Goangă»

Acesta a subliniat faptul că între cele două ţări, România şi Turcia, există relaţii foarte bune pe toate planurile şi că îşi doreşte să adâncească relaţiile şi pe tărâm cultural, prin intermediul Centrului Cultural Turc "Yunus Emre" din Constanţa. Viceprimarul Doiniţa Ciocan a apreciat la rândul său faptul că la Brăila a fost organizată cea de-a doua expoziţie cu fotografiile din Turcia, după Constanţa. "Suntem convinşi că iniţiativa nu e întâmplătoare, comunitatea turcă din Brăila fiind apreciată la nivelul instituţiei dumneavoastră. Elementele culturale realizate împreună cu comunitatea turcă din Brăila sunt prezente la orice eveniment local, iar relaţiile de colaborare Brăila - Bursa sunt bine cunoscute. În acest context putem spune că momentul de astăzi e o continuare a activităţilor noastre curente", a punctat viceprimarul Doiniţa Ciocan. La eveniment au fost prezenţi noul preşedinte al comunităţii turce din Brăila, Rustem Sevim, şi secretarul Consiliului Judeţean, Nicu Filote, care a vorbit despre colaborarea dintre instituţii, continuitatea activităţilor comune şi colaborarea cu Centrul Cultural din Constanţa.
Coordonatorul cursului de fotografie artistică, conf. univ. dr. Daniela Ţurcanu-Caruţiu, a invitat pe cei prezenţi să observe farmecul deosebit al Turciei. "Obiectivele au fost fotografiate, văzute prin integrator, dar şi prin obiectivul aparatului de fotografiat al cursanţilor din Constanţa, timp de zece zile, cât a durat excursia de documentare organizată de Centrul Cultural. În Istanbul spaţiul s-a dilatat şi a fost posibilă vederea oraşului Constantinopol, fabulosul spaţiu creştin-ortodox. Astfel am putut arăta că într-un spaţiu profund religios, toate aceste culturi antice coexistă şi împletesc între ele imagini de vis. Apar în fotografii imagini muzicale, picturale, care provoacă privitorul să descopere frumuseţile lumii contemporane, a modernităţii bazate pe tradiţie", a explicat conf. univ dr. Daniela Ţurcanu-Caruţiu.
La finalul vernisajului, oficialităţile turce şi-au scris impresiile în cartea de onoare a Casei Memoriale "Petre Ştefănescu Goangă". Evenimentul a fost organizat de Primăria Brăila şi Centrul Cultural Turc din Constanţa.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro