Mergi la conţinutul principal

Farmaciile, in pericol de desfiintare

Farmacistii braileni sint revoltati de ordinul emis de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, prin care au fost obligati sa ieftineasca medicamentele eliberate pe baza de prescriptie medicala, de la o data impusa. Ministrul nu a tinut cont de stocul existent in fiecare farmacie (la momentul intrarii in vigoare a ordinului), care a fost constituit prin achizitionarea medicamentelor la un anumit pret, mai mare decit noul pret de vinzare, impus de Ministerul Sanatatii. Toate aceste pierderi sint suportate de catre farmacii, fara nici o compensare din partea statului.
"Pentru farmacisti nu exista posibilitatea sa-si recupereze pierderile suferite in urma punerii in aplicare, de la 16 septembrie a.c., a ordinului ministerial privind reducerea preturilor la medicamentele care se elibereaza pe retete. Farmacistii au suferit pierderi de zeci si chiar sute de milioane de lei, din cauza ca au fost nevoiti sa ieftineasca si medicamentele din stocuri", a declarat presedintele Colegiului Farmacistilor Braila, farmacist Profira Constantinoiu. Aceasta a adaugat ca este a patra diminuare de pret din acest an, dupa cele din martie, mai si iunie, care au reprezentat corelatia dintre dolar/euro si leu.
In Braila, deocamdata, nu a fost inchisa nici o farmacie, dupa intrarea in vigoare a acestui ordin, dar exista riscul ca, inregistrindu-se pierderi, in urmatoarele luni sa nu mai poata fi efectuate platile catre bugetul de stat, angajatii farmaciilor sa nu mai poata fi platiti, ajungindu-se astfel la reduceri de personal.
Profira Constantinoiu ne-a declarat ca la protestele de la Bucuresti au participat si membri ai Colegiului brailean. "Am protestat, referitor la aceste diminuari, alaturi de colegii din intreaga tara, la Ministerul Sanatatii si la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, dar nu am fost ascultati", a spus presedintele Colegiului Farmacistilor Braila.
Masura luata de ministrul Sanatatii este benefica, in schimb, atit pentru pacienti, care scot mai putini bani din buzunar, cit si pentru Casele de Asigurari de Sanatate, care deconteaza, din aceleasi fonduri, un numar mai mare de retete.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu