Mergi la conţinutul principal

Familie din Silistraru, terorizată de “ginerele” violent

• Mihai Leonard Nicolae, din Bucureşti, în prezent barman în Austria, a fost trimis în judecată pentru lovire, violare de domiciliu şi distrugere • anul trecut, bucureşteanul a lovit-o pe fosta concubină, apoi a dat buzna în gospodăria ei din satul brăilean Silistraru, unde a împărţit pumni şi picioare întregii familii • Ionela C. şi tatăl ei au avut nevoie de câte 7 zile de îngrijiri medicale

 

Incident deosebit de violent în satul Silistraru, comuna Traian, finalizat cu mai multe zile de îngrijiri medicale şi cu un dosar penal întocmit pe numele unui tânăr cu antecedente penale, domiciliat în municipiul Bucureşti.

Procurorii brăileani l-au trimis în judecată, zilele trecute, pe Mihai Leonard Nicolae, în vârstă de 27 de ani, în prezent barman în Viena (Austria), cercetat sub trei capete de acuzare: lovire (două infracţiuni cu două victime), violare de domiciliu şi distrugere. În mai anul trecut, Nicolae a lovit-o cu brutalitate pe fosta concubină şi pe tatăl acesteia, după ce s-a deplasat la Silistraru, provocând un scandal monstru în gospodăria familiei C. din satul brăilean. Victimele au fost nevoite să solicite intervenţia poliţiei, apelând numărul pentru urgenţe 112. După scandalul provocat de concubinul violent, două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

 

Tânără bătută şi umilită la Silistraru

Ionela C., din satul Silistraru, a trăit în concubinaj cu Mihai Leonard Nicolae în perioada mai 2015 - mai 2016, locuind împreună cu acesta atât în Bucureşti, cât şi la domiciliul părinţilor săi din localitatea Silistraru, judeţul Brăila.

Potrivit declaraţiilor fetei, în ziua de 28 aprilie 2016, aceasta s-a înţeles (telefonic) cu concubinul bucureştean să petreacă împreună Paştele. Tânărul urma să vină la Silistraru în ziua de 1 mai 2016. Din pricina unor probleme personale, Nicolae n-a putut veni la Brăila, iar pe 4 mai a sunat-o pe Ionela, ca să-i spună că urmează să se întâlnească în seara aceleiaşi zile. În jurul orei 20:50, bucureşteanul sosit la Silistraru “pe nepusă masă” a sunat-o pe tânără şi i-a spus să iasă în stradă, ca să stea de vorbă. Procurorul de caz precizează:

“În momentul în care a ieşit din curtea locuinţei, C. Ionela a fost lovită de două ori cu palma peste faţă, de către inculpat, acesta reproşându-i faptul că ar fi avut anterior o atitudine nepotrivită faţă de el. Persoana vătămată a observat că inculpatul ajunsese la faţa locului cu un autoturism Mercedes, la volanul căruia se afla numitul L. Marian Cristian alias «Miţi», pe care aceasta îl cunoştea”.

În continuare, concubinul bătăuş a împins-o pur şi simplu pe Ionela pe bancheta din spate a maşinii şi, preţ de o oră, “a purtat mai multe discuţii” cu ea. A fost ceartă în toată regula. Potrivit declaraţiilor date de persoana vătămată, în acest timp, bucureşteanul a lovit-o de mai multe ori cu pumnii şi cu palmele provocându-i leziuni. Amicul inculpatului a încercat să-l determine să n-o mai lovească pe Ionela, însă a fost în zadar.

După ce a discutat cu concubinul şi a încasat pumni şi palme, brăileanca a intrat în curte, crezând că a scăpat de bătăuş. A tras, totuşi, yala şi a asigurat poarta de acces, după care s-a dus să-şi îngrijească rănile, ca să n-o vadă părinţii bătută. Nu le-a spus nimic acestora, ci s-a dus în dormitor şi şi-a pus o bluză cu glugă pe cap, ca să nu i se vadă vânătăile.

La scurt timp, Ionela a observat mai multe apeluri pe telefon şi l-a contactat pe concubin. Cum era de aşteptat, s-au luat la ceartă prin telefon, timp în care a fost observată de mama sa, Tincuţa. Auzind că mama Ionelei intervine în relaţia lor, Mihai Leonard Nicolae a înştiinţat-o pe tânără că se întoarce la Silistraru, ca să “discute” cu părinţii ei.

N-a durat mai mult de cinci minute şi Ionela a auzit zgomote în curte, iar când a privit pe geam l-a văzut pe bătăuş escaladând poarta de acces. Auzind strigăte în curte, şi-au făcut apariţia părinţii fetei, Tincuţa şi Dumitrel C., dar şi fratele acesteia, Florentin, care au văzut-o cu chipul tumefiat şi care au început să-i reproşeze intrusului comportamentul violent.

Părţile s-au încăierat, iar la un moment dat inculpatul a prins-o de mână pe Ionela, ca să o scoată afară din casă. Tatăl acesteia a reuşit să o elibereze şi să o ducă în dormitor. Ca să se răzbune, concubinul bătăuş l-a lovit pe Dumitrel cu pumnul în figură, provocându-i leziuni. Fratele Ionelei, Florentin, a fost şi el lovit, cu piciorul în abdomen, în timp ce se lupta să-l scoată pe agresor afară din curte.

Încolţit de rudele fetei, intrusul a bătut în retragere, nu înainte de a face ţăndări geamurile de la două ferestre. Mama Ionelei a sunat la 112, solicitând intervenţia poliţiei, iar tânăra a apelat-o pe o prietenă, care a sosit şi ea la locul faptei.

Mihai Leonard Nicolae a ajuns în aceeaşi noapte pe marginea DN 2B, la o fostă benzinărie. De acolo, a plecat acasă cu un taxi. Nicolae a recunoscut că a sosit la Silistraru ca să “discute” cu fosta concubină, însă a negat că ar fi lovit-o. Asta în condiţiile în care tânăra a scos certificat medico-legal ce atestă că a avut nevoie de 5-7 zile de îngrijiri medicale. Tatăl Ionelei a avut şi el nevoie de 7 zile de îngrijiri medicale.

“Inculpatul a precizat că, în intervalul de timp în care s-a aflat în curtea familiei C. nu a spart niciun geam şi nu doreşte să depună plângere penală împotriva numiţilor C Dumitrel şi C. Florentin (tatăl, respectiv fratele fostei concubine - n.r.)”, a mai precizat procurorul de caz.

Dosarul “Nicolae” se află pe rolul Judecătoriei Brăila.     

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro