Mergi la conţinutul principal
Fostul secretar de stat la Ministerul Muncii, suspectat că fură energie electrică

Familia Boboc, gaură la curent

* totul a pornit de la o sesizare la Poliție a unui angajat din cadrul SDEE Muntenia Nord-Sucursala Brăila, după ce a descoperit un contor branșat ilegal, aflat sub tensiune, undeva pe Str. Dianei * polițiștii au pornit o anchetă pentru a identifica proprietarul imobilului respectiv * mai multe surse ne-au transmis că ar putea fi vorba despre fostul secretar de stat la Ministerul Muncii, liberalul Cătălin Boboc * contactat telefonic, luni seara, vizibil amuzat de subiect, PNL-istul a negat vehement aceste suspiciuni, precizând că are contor montat legal la el acasă și că nu se ocupă cu astfel de lucruri * ieri însă s-a dovedit că adresa la care s-a făcut ilegalitatea este aceeași cu adresa lui Boboc din buletin: Dianei, nr.45

 

Deși poate părea un pamflet, fostul senator liberal, ex-secretar de stat la Ministerul Muncii, Cătălin Boboc, este suspectat că ar fura curent. Mai precis, un angajat din cadrul SDEE Muntenia Nord-Sucursala Brăila, a sesizat la Poliție că a descoperit un contor branșat ilegal, aflat sub tensiune, pe Str. Dianei. Informația a fost preluată repede și mai multe surse ne-au transmis că ar fi vorba despre proprietatea lui Cătălin Boboc. Contactat telefonic, luni seara, PNL-istul ne-a declarat că nu se ocupă cu astfel de lucruri și că are un contor acasă, însă complet legal.

Înainte de a lua legătura cu Boboc, redactorii ”Obiectiv – Vocea Brăilei” au solicitat mai multe detalii și de la Inspectoratul de Poliție al Județului Brăila. Polițiștii ne-au transmis că în prezent sunt efectuate cercetări pentru a afla cine este proprietarul imobilului unde se află respectivul contor. Cum nu ne-a fost transmisă adresa, pe surse am aflat că ar fi vorba despre Str. Dianei, însă fără a avea un număr.

”Astăzi, 3 octombrie a.c., un angajat din cadrul S.D.E.E Muntenia Nord- Sucursala Brăila, a sesizat ofițerul de serviciu al Politiei Municipiului Brăila cu privire la faptul că în urma unor verificări, efectuate pe raza municipiului, ar fi identificat un contor branșat ilegal, aflat sub tensiune. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar la adresa indicată nu au fost identificate persoane, în continuare efectuându-se cercetări în vederea identificării proprietarilor imobilului și stabilirii cu exactitate a situației de fapt. În cauză a fost întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe  la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, conform Legii nr. 123/2012 a energiei electrice și gazelor naturale”, au transmis polițiștii.

 

Boboc, amuzat de situație, dar prins cu mâța-n sac

Contactat ulterior pentru a vedea dacă într-adevăr este vorba despre un imobil pe care îl deține, Cătălin Boboc deja știa despre acuzațiile care i-au fost aduse ”pe surse”. Acesta a negat că ar fi implicat în astfel de fapte, fiind totodată extrem de amuzat de episod.

”Nu este adevărat. Am contor în regulă. Nu are legătură cu mine. Nu știu despre cine este vorba. Nu sunt eu. Eu am contor acasă, am tot ce îmi trebuie. Mulțumesc pentru grijă! Strada Dianei și mai cât? Așa Strada Dianei e lungă!”, a declarat Boboc.

Ieri însă, am aflat negru pe alb că imobilul prins cu furt de curent se află pe Dianei, nr.45, FIX adresa din buletin a ”amuzatului” fost secretar de stat, fost lider al PNL, fost senator, Cătălin Boboc. Dacă nu avea nimic de ascuns, Boboc putea să ne declare de la bun început legătura sa cu Dianei, nr.45, nu doar să afirme că această stradă e lungă. Corect! Dar minciuna are picioare scurte!

După ce aceste informații au apărut pe site-ul ziarului nostru Cătălin Boboc a publicat ieri pe pagina personală de facebook un document din care rezulta că la adresa respectivă, proprietatea fostului secretar de stat la care locuiește mama lui, s-a obținut un aviz tehnic de racordare datat 8.10.2007. Așa o fi, numai că Poliția a constatat că din martie 2008 nu a mai existat contract cu Electrica Furnizare, contorul era sub tensiune,  cu index 9999 și consumul de curent nu ar fi fost plătit. Ideea este că, într-adevăr, Cătălin Boboc nu ar fi primul sau singurul brăilean care a fost sau este mare în funcție și care, ce să vezi!, nu-și plătește facturile la curent electric și nu numai.  În acest context, nu este exclus ca rivalitățile politice, cum a afirmat Boboc, să-l fi dat “în gât” la instituțiile statului care urmează să se pronunțe. Oricum ar fi, concluzia este una singură: ei, politicienii, au liberalizat piața energetică, dar taman ei nu-și plătesc facturile, în vreme ce noi, prostimea, tragem targa pe uscat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro