• luni, 3 octombrie, la Așezământul „Sf. Mare Mucenic Pantelimon” Lacu Sărat, s-a desfășurat Consfătuirea anuală a profesorilor de religie din municipiu și județ • a fost prezent ierarhul Dunării de Jos, ÎPS Casian, inspectorul de Religie al județului Brăila, prof. Elena Cocîrlea, profesori de religie, preoți și elevi
Cu binecuvântarea ierarhului Dunării de Jos, în ziua de luni, 3 octombrie a.c., la Așezământul social-filantropic „Sf. Mare Mcenic Pantelimon” Lacu Sărat, s-a desfășurat Consfătuirea anuală a profesorilor de la disciplina Religie din municipiul și județul Brăila.
„Cele 100 de cadre didactice care predau Religia în județul Brăila s-au întrunit în ședința anuală, în Sala de festivități „Sf. Ioan Evanghelistul” din cadrul Așezământului eparhial. Împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Casian și profesorii de Religie, au fost prezenți preoți și elevi din municipiul Brăila, precum și prof. Elena Cocîrlea, inspector la disciplina Religie în județul Brăila. În cuvântul adresat celor prezenți, chiriarhul Dunării de Jos a vorbit despre importanța orei de religie pentru educația copiilor și a tinerilor și formarea sănătoasă a acestora”, a precizat, în comunicatul trimis presei, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, pr. Rareș Bucur.
Temele abordate au vizat o scurtă analiză retrospectivă a activității din anul școlar 2021-2022 și proiectarea activităților pentru anul școlar 2022-2023 privind relația dintre Familie, Școală și Biserică, prioritățile privind ora de religie, precum și implicarea profesorilor de religie în parteneriatele educaționale dintre parohii și școli/licee și programele catehetice, în baza hotărârilor Sfântului Sinod și a legislației civile în domeniu.
Potrivit pr. Rareș Bucur, pe ordinea de zi a consfătuirii profesorilor de religie din Brăila s-au mai aflat și aspecte legate de utilizarea metodelor moderne de predare-învățare-evaluare diferențiate, în contextul actual din țara noastră. În partea doua a întrunirii de la Lacu Sărat, ierarhul Dunării de Jos a avut un dialog cu tinerii prezenți la eveniment, dialog în care au fost dezbătute o serie de aspecte ce îi frământă pe tineri și pentru care doresc să afle soluții.
La final, Părintele Arhiepiscop Casian i-a binecuvântat pe toți cei prezenți, așa cum obișnuiește să facă de fiecare dată, îndemnându-i la credință și fapte bune.