Skip to main content

Falsificatori de vinuri

Ofiteri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, impreuna cu comisari de la Garda Financiara au confiscat aproape 2.000 de litri de vin de la o societate din satul Silistraru, comuna Traian, despre care au concluzionat ca se ocupa cu "falsificarea" vinului. Oamenii legii nu au reusit sa stabileasca cu exactitate si modalitatea utilizata pentru "inmultirea" cantitatii de vin ce urma sa fie scoasa la vinzare, dar au descoperit ca bautura era mai mult apa chioara. Pentru ca a incercat sa se imbogateasca prin mijloace nelegale, administratorului societatii i s-a intocmit dosar penal pentru inselaciune la calitatea marfurilor, fapta pentru care risca o pedeapsa cu inchisoare cuprinsa intre 1 si 7 ani. Daca se dovedeste ca licoarea era si daunatoare sanatatii, el risca sa stea dupa gratii cu 3 ani mai mult.
Oamenii legii au gasit intr-o hala a societatii 1.720 litri de vin alb, depozitati in doua rezervoare din PVC. Cantitatea urma sa fie imbuteliata in peturi de un litru si doi litri, cu eticheta "Vin de masa - Vin de munte" si apoi scoasa la vinzare. Verificarile efectuate au stabilit ca vinul imbuteliat se comercializa la magazinul de desfacere al societatii, dar si la un punct de lucru amplasat intr-un centru comercial din municipiul Braila. In momentul in care oamenii legii au dus la verificat vinul pe care societatea il comercializa, au descoperit ca nu avea aceiasi parametri cu cel achizitionat de societate, rezultatul analizei stabilind ca proprietatile bauturii se injumatatisera. Politistii au putut stabili acest lucru deoarece aveau buletinul de analiza al vinului pe care administratorul societatii, Nicolae Leonard A. (26 de ani), il achizitionase din regiunea Vrancea si pe care ar fi trebuit doar sa-l imbutetelieze si apoi sa-l vinda. Cele doua rezervoare de vin au fost sigilate pentru indisponibilizare, masura ce a fost luata si in cazul instalatiei pentru imbuteliere. De asemenea, oamenii legii au gasit expusi spre vinzare, la punctul de lucru din municipiul Braila, inca 200 de litri de vin din acelasi sortiment, imbuteliat in peturi de un litru si doi litri.
"Descoperirea a fost facuta in urma unui control operativ ce urmarea respectarea legalitatii privind comercializarea bauturilor alcoolice. In raportul de expertiza a probelor de vin ridicate in vederea cercetarii, efectuat de Laboratorul Specializat "Larex" Galati, se specifica faptul ca parametrii rezultati nu concorda cu cei din buletinul de analiza a cantitatii de vin achizitionata de cel in cauza de la Vrancea, fiind cu mult sub limitele inferioare admise.
Impotriva administratorului societatii s-a intocmit dosar penal sub aspectul savirsirii infractiunii de inselaciune la calitatea marfurilor, iar cantitatea de vin a fost ridicata in vederea cercetarilor", ne-a precizat subinspector Jenel Sogor, purtator de cuvint al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu