• lichidatorul judiciar cere 43,7 euro/mp • preţul mediu al pieţei imobiliare în Predeal este undeva peste 88 euro/mp
Chilipir imobiliar în cadrul procedurii de faliment al fostului “rege al asfaltului” - SC “Armax”, din perioada de mandat al fostului primar Constantin Sever Cibu: lichidatorul judiciar are la vânzare un teren intravilan în staţiunea montană Predeal cu 275.000 lei, fără TVA.
De astăzi începând, în numele falimentarei se organizează licitaţii publice cu strigare pentru vânzarea unui teren cu o suprafaţă de 1.396 mp, situat în Predeal, pe strada Vlădeţ, liber de construcţii şi având făcută Cartea Funciară.
Cu titlu de comparaţie, pe site-urile de specialitate, preţul mediu al terenurilor intravilane din Predeal este undeva la 80 – 88 euro/mp, faţă de circa 44 euro/mp, preţul de pornire al licitaţiilor programate de lichidator.
Potrivit anunţului publicat de lichidator, condiţiile de participare la licitaţie şi alte detalii privind vânzarea şi adjudecarea sunt menţionate în caietul de sarcini, care costă 1.500 lei, plus TVA. Pentru a participa la procedură, ofertanţii trebuie să depună o documentaţie de înscriere la licitaţie şi au obligaţia de a achita o cauţiune de 10% din preţul de pornire.
Reamintim că firma “Armax” a încasat, cu ani în urmă, bani frumoşi din proiecte pe bani publici în relaţia cu Primăria Brăila, în perioada de mandat al fostului primar Constantin Sever Cibu. De exemplu, în 2007, una dintre licitaţiile organizate de către Primărie a fost câştigată de “Armax” pentru reparaţii fundaţii, suma cuvenită firmei locale la vremea respectivă fiind de 1,749 milioane de lei. De asemenea, pe parte de întreţinere străzi, suma alocată de la buget în 2007 se ridica la 10 milioane de lei, printre firmele contractate de Primărie pentru efectuarea lucrărilor numărându-se şi “Armax”. De altfel, compania a raportat pentru 2007 un profit net de 4,74 milioane lei, la o cifră de afaceri de 37,54 milioane lei, ceea ce a însemnat o creştere spectaculoasă faţă de 2006 când firma înregistrase un profit de doar câteva mii de lei, 5.696 lei, mai precis.
Potrivit Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, firma a aparţinut familiei Crăciun (Marian şi Elena, asociaţi în părţi egale). Deschiderea procedurii generale a insolvenţei a avut loc în mai 2013, iar intrarea în faliment a fost decisă de creditori şi aprobată de instanţă în ianuarie 2014.