Mergi la conţinutul principal

Faliment definitiv pentru Astra Asigurări

Astra Asigurări a intrat definitiv în faliment. Curtea de Apel Bucureşti a respins toate contestaţiile făcute împotriva deciziei luată de prima instanţă, în decembrie anul trecut, potrivit Digi24. Aceasta ar trebui însă să fie o veste bună pentru asiguraţii Astra Asigurări, care îşi vor putea primi banii de la Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA).
Până în prezent au fost depuse peste 30.000 de cereri de plată pentru dosarele de daună noi şi vechi. Dacă vor fi aprobate de FGA, clienţii îşi vor putea primi banii înapoi.
Cererile de de deschidere a dosarelor de daună pot fi depuse la FGA până pe cel puţin 23 mai. Este posibil ca acest termen să fie prelungit.
Fondul de Garantare a Asiguraţilor a preluat peste 57.000 de dosare de la Astra Asigurări.
Autoritatea de Supraveghere Financiară a depus cererea pentru intrarea în faliment a companiei Astra la începutul lunii septembrie anul trecut, deoarece nu şi-a majorat capitalul social cu 425 de milioane de lei, aşa cum a cerut ASF.
Fondul de Garantare a Asiguraţilor a preluat dosarele de daună de la Astra şi nu putea acorda despăgubirile până la această decizie dată astăzi de Curtea de Apel.
În prezent, Dan Adamescu şi o parte a fostei conduceri Astra sunt urmăriţi penal într-un dosar legat de o posibilă devalizare a companiei. Prejudiciul calculat de procurori se apropie de 900 de milioane de lei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro