Mergi la conţinutul principal

Faleza Dunării: canalizare înfundată şi bălţi cât vezi cu ochii

* paradoxal, situația este cauzată de lucrările de reabilitare a spațiilor verzi, recent încheiate * de ce? pentru că lucrătorii Seroplant nu s-au sinchisit să curețe de pe trotuare și carosabil noroiul căzut de pe utilaje, iar neglijența lor a dus la înfundarea gurilor de canalizare

 

 

 

 

Faleza Dunării se umple de apă după fiecare ploaie mai serioasă. Situaţia nu este de azi de ieri, dar s-a accentuat foarte mult în urma recentei reabilitări, de proporţii, a falezei. Când, din cauza unui prost obicei al Seroplant (devenit regulă), pe trotuar și carosabil a rămas, din greu, pământ căzut de pe roțile utilajelor folosite la lucrări. Şi a fost de-ajuns, deoarece, fiind deja colmatată cu praf şi frunze, canalizarea nu a mai putut prelua apele pluviale. Aşa că faleza s-a umplut, pe zeci şi sute de metri, cu bălţi de diferite mărimi, chiar şi din bordură în bordură. Gaigerele abia se mai  puteau vedea, doar unde era apa mai mică nu şi acolo unde apa cu mâl depăşea 10-15 cm adâncime. 

O situaţie similară, veche de ani de zile, este şi în spatele scenei, fiind imposibil să treci spre aleea pietonală de pe malul Dunării, când plouă. “Lasă, că dacă vine gerul, au copiii unde să se dea pe gheţuş”, făcea haz de necaz un brăilean ieșit la plimbare cu căţelul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro