Decanul Adrian Goanta a explicat ca facultatea a reusit sa se alinieze principiilor de la Bologna si ca a scos locuri la concurs pentru acele domenii care au demonstrat in ultimii ani o atractie desosebita pentru candidati: Mecanic, Inginerie si management - care provine din transformarea domeniului Inginerie economica, Ingineria mediului si Agricultura. Specializarile acestor domenii sint: Utilaje tehnologice de constructii, Utilaje si instalatii de proces, Inginerie economica in constructii sau in industrie, Ingineria sistemelor biotehnice si ecologice, Agricultura.
Facultatea a scos locuri la concurs si pentru masterat: Analiza dinamica a masinilor si echipamentelor tehnologice, Inginerie asistata de calculator, Sistemul calitatii in constructii, Mecanica solidului deformabil cu aplicatii in inginerie si Termofizica si aeromecanica.
"In acest an, datorita faptului ca specializarile de masterat au planuri de invatamint noi cu discipline deosebit de atractive, au fost extrem de apreciate de absolventii nostri cit si de absolventii din alte centre universitare, formindu-se grupe mult mai mari, la una din specializari depasindu-se pragul de 30 de masteranzi", a explicat decanul Adrian Goanta. In acest an va absolvi ultima serie de institutori invatamint primar cu o durata a studiilor de 3 ani.
Facultatea de Inginerie Braila este a sasea ca marime din cele 14 structuri ale Universitatii "Dunarea de Jos" din Galati si scolarizeaza pe cele trei cicluri de studii - licenta, masterat si doctorat - un total de 800 de studenti, din care 96% sint din judetul Braila. De asemenea, conducerea facultatii impreuna cu oficialitatile locale urmareste realizarea de colaborari internationale cu universitati din strainatate in scopul schimbului de experienta in domeniul universitar, a schimbului de studenti cit si a abordarii unor teme si proiecte comune de cercetare, asa cum a fost colaborarea inceputa cu un an in urma cu Universitatea Esitpa din Rouen, Franta, si cea inceputa cu centre universitare din Grecia.
"Pentru prima data in istoria facultatii noastre, avem printre noi si un student din strainatate, mai exact din Vietnam, care si-a manifestat expres dorinta de a studia la una din specializarile domeniului mecanic", a spus conf. ec. dr. ing. Adrian Goanta. O alta noutate mentonata in discursul sau de decanul facultatii a fost evaluarea studentilor la finalul fiecarui an universitar si ierarhizarea lor valorica, astfel ca un student intrat pe loc fara taxa ar putea sa piarda locul in favoarea altuia intrat cu taxa, dar mai constiincios.