Admiterea se va face pe bază de dosar, media de admitere fiind calculată ca medie aritmetică între media multianuală din liceu şi media de bacalaureat. Înscrieri se fac în perioada 13 - 16 iulie, iar rezultatele se vor afişa pe 24 iulie. Taxa de înscriere este de 100 de lei, iar taxa de şcolarizare este de 2.200 de lei, care se poate plăti în două rate, prima până la 1 octombrie, iar cea de-a doua până la 1 martie. Conducerea instituţiei a mai precizat că studenţii Facultăţii de Inginerie vor avea mai multe avantaje: examenele vor fi gratuite, pot obţine patru atestate în: Grafică asistată de calculator, Analiză cu elemente finite, Contabilitate şi Modulul psihopedagogic. De asemenea, studenţii pot accesa bursele de performanţă - 500 de lei, de merit - 400 de lei, de studiu - 300 de lei sau sociale - 200 de lei, dar şi tabere gratuite.
Ca să primească burse, studenţii trebuie să fie integralişti în toţi anii şi să aibă rezultate bune la învăţătură. Bursa de performanţă se acordă începând cu anul II, pentru 12 luni consecutive, începând cu data atribuirii, prin concurs. Bursele de merit se acordă pentru rezultate deosebite la învăţătură, în ordinea descrescătoare a mediilor. Bursele studenţilor din anul I se revizuiesc în funcţie de rezultatele obţinute în sesiunea de iarnă. Bursele sociale se dau studenţilor ai căror părinţi au calitatea de luptători în Revoluţia din '89, celor orfani, proveniţi din casele de copii sau plasament familial, care nu realizează venituri, studenţilor cu probleme medicale şi celor ai căror familii nu realizează pe ultimele trei luni un venit net lunar mediu pe membru de familie mai mare decât salariul minim pe economie.
Decanul facultăţii, conf. univ. dr. ing ec. Adrian Goanţă a precizat că studenţii bursieri vor putea să-şi plătească taxa din bursă şi chiar să mai rămână cu ceva. "Pentru un student care a intrat la Galaţi dar nu are loc la cămin, este mai rentabil să vină la noi, cu taxă, pentru că bursa acoperă taxa şi le mai rămân şi ceva bani. Dacă vor la Galaţi, la fără taxă şi nu au cămin, pot închiria şi se plăteşte destul de mult sau pot face naveta, ceea ce îi costă aproximativ 4.000 de lei/anul universitar. În acest condiţii noi sperăm să avem studenţi mai buni, mai motivaţi să înveţe", a spus decanul Adrian Goanţă.