Mergi la conţinutul principal

Facturile la medicamentele din spitale au crescut de trei ori

* a declarat președintele CJ, Francisk Chiriac, la începerea lucrărilor la UPU - Spitalul Județean de Urgență Brăila * "Vom face o scrisoare către Ministerul de Finanțe, pentru a rectifica, astfel încât să fie bani dedicați pentru spitale. Vom cere bani pentru energia electrică, gaze și, de ce nu, medicamente", a precizat Chiriac * lipsa personalului medical reprezintă, în continuare, principala problemă cu care se confruntă Spitalul Județean de Urgență Brăila

 

Plata facturilor la Spitalul Județean de Urgență Brăila nu creează, deocamdată, probleme instituției, în condițiile în care, costurile - cel puțin la medicamente, dar și la celelalte servicii și materiale - sunt de trei ori mai mari față de anul trecut.

"O să facem o analiză și o să ne pregătim pentru sezonul de iarnă. Am vorbit cu doamna manager și cu directorul economic de la spital. În funcție de sumele care vor reieși, o să vedem dacă avem aceste sume la buget, dacă nu, vom face o scrisoare către Ministerul de Finanțe pentru a rectifica, astfel încât să fie bani dedicați pentru spitale - și nu mă refer doar la Spitalul Județean de Urgență, mă refer și la Spitalul de Pneumoftiziologie. Și atunci, vom cere bani doar pentru spitale, pentru tot ceea ce înseamnă plată: energie electrică, gaze și, de ce nu, medicamente, pentru că prețul facturilor la medicamente a sărit de trei ori", a precizat președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Chiriac, la începerea lucrărilor la UPU - Spitalul Județean de Urgență Brăila.

Potrivit declarațiilor șefului CJ Brăila, nu vor fi probleme nici cu achiziția de materiale sanitare, iar instituția spitalicească va funcționa, în continuare, la parametrii normali.

"Vom depune toate eforturile să îmbunătățim, în primul rând, partea de servicii medicale. Nu mai dorim să fim cum am fost odată, în trecut, cu fel de fel de datorii la plata anumitor lucruri, sau să ajungem în situația în care nu avem medicamente", a mai spus Francisk Chiriac.

Marea problemă a Spitalului Județean de Urgență Brăila o reprezintă, în continuare, lipsa cadrelor medicale calificate, lucru subliniat în cadrul aceleeași întrevederi, de managerul instituției, dr. Delia Râșnoveanu.

"La ora actuală, normativul de personal nu a mai fost actualizat din anul 2004, dacă nu mă înșel. În momentul în care normezi un asistent la 10 paturi, e clar că nu este suficient. Avem deficit de personal la medici, în primul rând. La asistenți s-a mai completat cu angajarea celor veniți în starea de alertă și pe care i-am angajat definitiv acum. La asistenți există în permanență o fluctuație, pentru că se pensionează foarte mulți și atunci rămân locuri vacante. Avem deficit mai mare la personalul de îngrijire, personalul auxiliar", a spus dr. Delia Râșnoveanu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro