Mergi la conţinutul principal

Facturi de peste 3 milioane de lei în Brăila, prin cardurile de energie

* în nici o lună de zile, Oficiul Județean de Poștă Brăila a încasat aproape 8.000 de carduri de energie pentru achitarea unor facturi de peste 3.400.000 de lei * aceste ajutoare de la stat, distribuite prin intermediul Poștei Române au început să fie folosite din data de 20 februarie * între timp, la Brăila, numărul beneficiarilor a mai crescut, ajungându-se la peste 40.000

 

 

 

Cum toate prețurile au sărit în aer în ultimul an, cardurile de energie se dovedesc a fi de mare ajutor! Numai în municipiul Brăila, de exemplu, în mai puțin de o lună de zile, la oficiile poștale au fost achitate facturi de ordinul a 2.681.785 de lei, de către 7.171 de beneficiari, conform informațiilor puse la dispoziție de către Oficiul Județean de Poștă (OJP) Brăila. Însă, dacă mai luăm în calcul și situația din județ, valoarea facturilor achitate prin intermediul cardurilor de energie ajunge la aproape 3.400.000 de lei, în total. Vorbim, așadar de alte 663 de carduri de energie încasate în orașele Ianca, Făurei și Însurăței, în mediul rural, dar și de către factorii poștali, la domiciliu, în municipiu, o etapă care a început chiar în această săptămână. ”La oficiile poștale, din municipiu, în perioada 20 februarie 2023 - 7 martie 2023 avem așa: 7.171 de carduri, valoare - 2.681.785 de lei. La oficiile Ianca, Făurei 1, Însurăței, adică mediul urban din județ, au fost preluate 358 de carduri pentru facturi, în valoare de 139.980 de lei. Am încasat în municipiu, prin factorii poștali la domiciliu, 194 de bucăți, în valoare de 78.348 de lei. În rural avem 111 bucăți, cu o valoare de 493.400 de lei”, a transmis, pentru ”Obiectiv”, directorul Oficiului Județean de Poștă Brăila, Camelia Ifrim. Potrivit sursei citate, la Brăila, între timp, a mai crescut și numărul beneficiarilor, cu puțin peste 6.000, ale căror carduri de energie au fost recepționate de OJP Brăila chiar pe 8 martie, numărul total ajungând astfel la 40.486 de beneficiari, la nivelul întregului județ. După ce vor intra în posesia ajutoarelor de la stat, cei din urmă pot achita facturi chiar și la domiciliu, cu ajutorul factorilor poștali. ”În primele zile a fost mai aglomerat, dar acum totul este în regulă, lumea a înțeles despre ce este vorba. Au primit și informările destinate persoanelor neeligibile, adică persoanele care nu beneficiau de aceste carduri. În principiu, sunt cei care locuiesc și cu alte persoane plecate prin străinătate sau lucrează în alte județe și nu și-au schimbat domiciliul. Și, pe fondul acesta, ei sunt neeligibili. Deci, chiar dacă părintele are venitul sub 2.000 de lei, faptul că locuiește împreună cu copilul, care la rândul lui are alte venituri, părintele devine astfel neeligibil. Pentru aceste situații le spunem să meargă la Primărie, să solicite anchetă socială și, ulterior, informațiile noi le introducem în sistem și se face, din nou, verificarea și se primește acest card de energie (...) Partea bună este că începând de luni, 6 martie,  am început și plata prin factorii poștali, pe teren, și din data de 8 martie avem aplicația pe PDA-uri și vom încasa și cu aceste PDA-uri ” , a mai spus directorul OJP Brăila.

Amintim că acest sprijin de căldură este finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Capital Uman și prin Programul Operațional Regional. Ajutorul are o valoare totală de 1.400 de lei, sumă care se împarte în două tranșe pe an, a câte 700 lei fiecare, sub forma unor carduri pe suport de hârtie. Acestea pot fi folosite pentru plata facturilor de energie (total sau parțial) după cum urmează: electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire. Însă, atenție! Plățile pentru prima tranșă de 700 de lei se vor putea efectua până la finele lunii iunie, iar pentru a doua tranșă, intervalul pentru achitarea facturilor va fi septembrie - decembrie 2023. După această dată va expira și valabilitatea acestor carduri. 

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro