Skip to main content

Facilitati pentru tinerii fermieri beneficiari ai Programului "Sapard"

Comisia Europeana a anuntat ca fermierii pina in 40 de ani vor beneficia de fonduri nerambursabile "Sapard" de maxim 65% din valoarea unui proiect pentru investitii In exploatatii agricole, In functie de zona In care va fi realizat proiectul.
Astfel, prin Masura 3.1 "Investitii In exploatatiile agricole", tinerii beneficiaza de maximul de cofinantare daca realizeaza investitia In zona montana, stabilita In baza Ordinului Comun nr. 1.019/1.089/2005 al Ministerului Agriculturii si al Ministerului Administratiei si Internelor. Pentru investitii In alte zone decit cea montana, cofinantarea "Sapard" este de 55% din valoarea investitiei.
Conform ultimelor precizari facute de Comisia Europeana In aceasta luna, cresterea gradului de cofinantare de la 50% la 55%, respectiv 65% se aplica acelor fermieri care au statut juridic si sint Inregistrati ca Persoane Fizice Autorizate, ca Asociatii Familiale, ca Grup de Producatori sau ca Societati Agricole (constituite In baza Legii 36/1991). In cazul asociatiilor familiale si a societatilor agricole, trebuie avut In vedere ca toti membrii sa aiba sub 40 de ani.
Prin aplicarea acestor facilitati suplimentare, Programul "Sapard" sprijina direct tinarul fermier care doreste sa realizeze investitii In exploatatii agricole la standarde europene. Acesta va putea realiza, de exemplu, o investitie de 10.000 de euro, cu doar 3.500 de euro sau 4.500, daca investitia nu este amplasata In zona montana.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu