Mergi la conţinutul principal

Facilităţi pentru potenţialii investitori

Ca să atragă potenţiali investitori, în aceste vremuri de criză, autorităţile din judeţul Brăila sunt dispuse să acorde facilităţi la închirierea sau concesionarea de terenuri, pentru ridicarea de capacităţi de producţie. Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Bunea Stancu, a anunţat ieri într-o conferinţă de presă că "Brăila va lansa o ofertă foarte atractivă pentru investitori, mă refer la producţie, nu la altceva. Vom intra în curând în CJ cu proiecte de hotărâre concrete, să dăm terenuri cu sume simbolice, ca să atragem investitori. Evident, vor fi şi nişte condiţii minime pe care le vom cere, legat de mărimea investiţiei, de numărul de angajaţi şi de funcţionarea obiectivelor respective, că nu luăm un teren pentru producţie şi facem pe el nu ştiu ce cartiere de locuinţe. E un lucru pe care ni-l dorim şi vom cheltui mulţi bani pentru a aduce şi infrastructura necesară, apă, electricitate şi probabil şi gaz metan.

Noi avem în vedere terenuri şi din municipiu şi din judeţ, dar la nivel de municipiu nu se pot da terenuri de 4-5 ha. Între Brăila şi Galaţi, în schimb, în zona Vădeni, sunt nişte loturi care au cale ferată, au viabilizarea aproape făcută şi deja există solicitări pentru unele dintre ele". La rândul său, primarul Aurel Simionescu a admis că la nivelul oraşului suprafeţele disponibile sunt destul de mici, iar unele încă nici nu aparţin municipalităţii: "Există ceva terenuri, dar ele nu au cine ştie ce întindere. Noi avem o discuţie de acest tip pentru Zona Liberă, pentru că avem interes să se dezvolte activitate şi această zonă, iar într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat va mai exista şi o altă psoibilitate: un teren în spatele Liceului Agricol, care este al ADS-ului şi pe care noi vrem să-l luăm în proprietatea municipiului. Este vorba despre 35-36 de ha, iar eu sper ca ceea ce noi numim descentralizare să se întâmple şi să obţinem acest teren".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro