Fabrică de dulceţuri, la Unirea | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Fabrică de dulceţuri, la Unirea

O fabrică pentru procesarea fructelor a fost inaugurată, ieri, în localitatea brăileană Unirea. Beneficiarul investiţiei este Cămara cu Fructe S.R.L., societate care are ca activitate principală prelucrarea şi conservarea fructelor şi legumelor.
Noua fabrică de dulceaţă va produce atât materie primă pentru câteva cofetării din Brăila, cât şi borcane cu dulceaţă pentru magazinele de delicatese. De asemenea, în cofetăriile respective, va fi amenajat special un stand "Cămara cu fructe", unde vor fi expuse spre vânzare borcane cu dulceaţă de portocale cu ghimbir, de citrice, de căpşuni şi zmeură, mure şi pere. "Ideea de a ne aproviziona direct de la o fabrică de dulceaţă ne-a venit din nevoia de umpluturi din fruct pentru produsele de cofetărie, deoarece noi avem o cofetărie în Brăila. Simţeam nevoia să avem şi fructe proaspete pentru prăjituri şi umpluturi cu fruct peste 70%, nu apă colorată cu aromă. De aici a pornit proiectul fabricii. Ne-am gândit de la început că aici vom face produse premium. Pe lângă acestea, vom face şi dulceaţă, reţete speciale invovative în care vom folosi produse inovative, condimente şi reţete tradiţionale. Peste 5 ani, ne vedem pe piată cu nişte produse de excepţie, recunoscute ca produse autohtone româneşti", ne-a declarat Vera Maxim, administratorul SC Cămara cu Fructe S.R.L.
Proiectul "Construire hală pentru procesare fructe" a fost implementat prin intermediul unei finanţări guvernamentale nerambursabile, acordată prin "Schema de ajutor minimis" pentru investiţiile realizate de întreprinderile mici şi mijlocii. Ajutorul financiar nerambursabil acordat a fost în valoare de 422.335 lei, reprezentând 90% din valoarea cheltuielilor eligibile aprobate. Hala este o construcţie nouă, cu dimensiuni de 20 m x 10 m, cu structură metalică şi pereţi din panouri termoizolante de tip isopan. De asemenea, au fost achiziţionate echipamente tehnologice pentru dotarea halei şi pentru a asigura fluxul tehnologic necesar procesării fructelor.
"De când am început proiectele au trecut aproximativ 5 ani şi dorim să aducem cât mai multe finanţări în judeţul nostru. Ne-am propus să devenim vizibili, să arătăm tuturor oamenilor de afaceri că dacă tu susţii ideea de afaceri şi este realistă, poţi obţine, indiferent cât de mult timp ar dura, finanţare pentru afacerea fiecăruia. Mulţumim beneficiarului pentru încrederea acordată şi tuturor celor care ne-au ajutat!", a declarat Elena Dascălu, manager de proiect.
Managementul proiectului a fost asigurat de Societatea de consultanţă Evi-Al Media Tour SRL din Brăila, Societatea de consultanţă Orior Consulting SRL din Bacău şi Societatea de proiectare Termo Star Construct SRL tot din Bacău.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro