Faţă de anul trecut, Brăila stă mai bine la capitolul infracţionalitate | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Faţă de anul trecut, Brăila stă mai bine la capitolul infracţionalitate

* "Suntem la un nivel rezonabil al infracţionalităţii comparându-ne cu noi înşine, dar şi cu infracţionalitatea la nivel naţional", a concluzionat Glugă în faţa consilierilor, după ce a prezentat un sumar al activităţii IPJ Brăila în primele 9 luni ale lui 2011

În urma unui raport realizat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila reiese că infracţionalitatea din judeţul nostru a mai scăzut faţă de anii trecuţi. Informaţiile vin chiar de la prim-adjunctul şefului IPJ Brăila, comisarul Adrian Glugă, care, la cea mai recentă şedinţă a Consiliului Judeţean, a făcut o scurtă prezentare a activităţii IPJ Brăila în primele 9 luni ale anului curent. "În perioada supusă analizei, IPJ Brăila a direcţionat toate eforturile pentru asigurarea obiectivului primordial, respectiv îmbunătăţirea siguranţei cetăţeanului. În acest context, o serie de activităţi de prevenire au fost derulate la iniţiativa IPJ Brăila în colaborare cu nenumărate instituţii de pe plan local cu atribuţii în domeniu", a declarat comisarul. Pe lângă cele de mai sus, Glugă a prezentat şi o situaţie generală în ceea ce priveşte numărul de accidente rutiere şi de infracţiuni grave ce au avut loc. Legat de accidente, conform raportului Poliţiei, acestea au scăzut în 2011 cu 19%, o situaţie asemănătoare fiind întâlnită şi la capitolul persoanelor decedate (scădere de 42%), sau rănite grav în urma evenimentelor rutiere (scădere de 15%). După spusele comisarului, deşi mai există câteva segmente infracţionale care au cunoscut creşteri (criminalitatea sesizată şi infracţiuni contra patrimoniului), în general, Brăila stă bine şi în zona criminalităţii. "Infracţionalitatea săvârşită cu violenţă a înregistrat o scădere cu 24,8%. Un indicator care, pentru orice unitate de Poliţie, este mai mult decât onorabil. Avem scăderi la infracţiunile de omor, la tentativele de omor, la vătămările corporale grave, la tâlhării. Brăila, prin definiţie, era undeva într-un clasament superior la numărul de infracţiuni de tâlhării, iar acum avem o scădere cu 23%, precum şi scăderi la infracţiunile de viol. Suntem la un nivel rezonabil al infracţionalităţii comparându-ne cu noi înşine, dar şi cu infracţionalitatea la nivel naţional", a mai adăugat comisarul.

Un punct vulnerabil al Poliţiei - carburantul

Deşi consideră că nivelul IPJ Brăila în ceea ce priveşte abordarea criminalităţii este unul superior datorită noilor aplicaţii şi instrumente de lucru de care dispune Poliţia Română, comisarul Glugă a ţinut să precizeze în faţa Consiliului Judeţean şi câteva dintre neajunsurile oamenilor legii. "Un punct vulnerabil ar fi insuficienţa carburantului. Odată cu noua organizare a Poliţiei din mediul rural, consumul de carburant a crescut cu aproximativ 50%. În condiţiile date, sperăm să ne descurcăm onorabil", a menţionat acesta. După prezentarea pe scurt a activităţii poliţiştilor brăileni în 2011, Gheorghe Bunea Stancu a expus câteva dintre planurile de viitor în ceea ce priveşte IPJ Brăila. "Nu putem să spunem că nu apreciem faptul că avem mai puţină criminalitate faţă de cum eram obişnuiţi în alţi ani, trebuie să observăm asta. Vreau să vă reamintesc că în ultimii doi ani de zile Consiliul Judeţean a pus destul de mulţi bani în ceea ce priveşte buna funcţionare a IPJ Brăila şi probabil că va pune şi la anul", a spus preşedintele CJ Brăila. Acesta a mai adăugat că în funcţie de bugetul anului 2012 şi de nevoile IPJ Brăila, consilierii judeţeni vor încerca "să facă ceva şi la anul".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro