Fără violenţă în familie! | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Fără violenţă în familie!

Femeile, fie ele mai tinere sau mai în vârstă, trebuie să îşi ia măsuri pentru a nu deveni victime ale violenţei în familie. Dacă au parte de tratamente violente, aplicate de soţi sau copii, ele trebuie să ceară ajutor. Poliţiştii brăileni au discutat cu persoanele aflate la târgurile săptămânale din Jirlău, Movila Miresii şi Şuţeşti şi le-au învăţat cum să lupte împotriva violenţei.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila este partener al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Brăila, în cadrul Proiectului "Înfiinţarea a două centre de consiliere şi găzduire pentru victimele violenţei în familie din judeţul Brăila", finanţat din fonduri nerambursabile. Echipe formate din poliţişti şi reprezentanţi DGASPC au desfăşurat, în week-end, o serie de activităţi, tip stand de prezentare şi informare, pe tema violenţei în familie în târgurile săptămânale. "Poliţiştii compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, Secţiei 4 de Poliţie Rurală Ianca şi posturile de poliţie comunale Jirlău, Movila Miresii şi Şuţeşti le-au prezentat reglementările din Codul Penal referitoare la violenţa în familie şi măsurile de siguranţă ce pot fi dispuse faţă de agresor, precum şi prevederile Legii nr. 217/2003, republicată, pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, îndeosebi cele referitoare la formele de manifestare a violenţei domestice. De asemenea, le-au mai oferit informaţii despre ordinul de protecţie, care poate fi solicitat de victimă, condiţiile de obţinere şi efectele acestuia în protejarea victimei violenţei în familie", a precizat scms. Jenel Sogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Specialiştii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială au oferit informaţii despre existenţa celor două centre de consiliere şi găzduire, pentru victimele violenţei în familie, înfiinţate prin acest proiect, acestea fiind primele centre cu astfel de specific din judeţul Brăila.
Primirea victimelor în adăpost se realizează numai în caz de urgenţă, atunci când izolarea victimei de agresor se impune ca măsură de protecţie. Agresorilor le este interzis accesul în incinta adăpostului, iar locaţia acestuia este secretă pentru public.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro