* polițiștii brăileni au desfășurat o serie de întâlniri interactive cu elevii din unitățile de învățământ, cu scopul de a readuce în atenția acestora semnificația și importanța comportamentelor non violențe în colectivitățile școlare
30 ianuarie – Ziua Internațională pentru Nonviolență în Școală! În acest context, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Brăila au desfășurat o serie de întâlniri interactive cu elevii din unitățile de învățământ. Totul cu scopul de a readuce în atenția tinerilor semnificația și importanța comportamentelor non violențe în colectivitățile școlare.
Astfel, polițiștii de prevenire, proximitate și ordine publică au desfășurat activități în școlile din județul Brăila, informațiile transmise de oamenii legii fiind menite să protejeze integritatea fizică și psihică a copiilor, atunci când se află la școală, pe stradă sau în mediul on-line. Polițiștii Biroului Siguranța Școală i-au felicitat și au discutat cu elevii de la două instituții de învățământ, care prin efortul depus au realizat reel-uri în cadrul Concursului de creație virtuală „Vocea ta e soluția”, declarate câștigătoare în etapa județeană de jurizare a lucrărilor.
Prezenți în mijlocul elevilor Școlii Gimnaziale „Fănuș Neagu” Brăila și ai Liceului Teoretic „Panait Cerna” Brăila, polițiștii au oferit diplome elevilor implicați și profesorilor care i-au coordonat în cadrul Campaniei pentru creșterea gradului de conștientizare în ceea ce privește necesitatea asigurării unui climat optim de siguranță în mediul școlar „Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția”, inițiată de Poliția Română. Totodată, copiii au fost încurajați să aibă o implicare activă în siguranța școlii lor, să continue să-și expună propunerile și soluțiile într-un mod instructiv – educativ utilizând tehnologia, să constituie modele de conduită pentru semenii lor.
Bullying-ul poate ucide
Tot cu prilejul Zilei Internaționale pentru Nonviolență în Școală, liceeni de la „Panait Cerna”, îndrumați de cadrele didactice și specialiștii Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională, au lansat Proiectul „Bullying-ul poate ucide”, realizat în cadrul Programului Național „Împreună prindem Curaj”, lansat de Ministerul Educației și Cercetării. Ei au realizat și un afiș care să fie mărturia implicării lor într-o școală armonioasă, plăcută și frumoasă, realizată prin contribuția fiecăruia, pentru că mediul școlar este oglinda elevilor și profesorilor care-l frecventează.
Poliţiştii reamintesc că Ziua Internațională pentru Nonviolență în Școală a fost marcată pentru prima dată în anul 1964 și este o inițiativă mondială, care promovează educarea permanentă a elevilor în armonie, solidaritate, toleranță și respect pentru drepturile omului. Polițiștii brăileni au îndemnat elevii la un efort comun în speranța că învățămintele și semnificația acestei zile să se manifeste în fiecare zi a lor petrecută la școală.