Mergi la conţinutul principal

Fără violenţă împotriva femeilor

În ultima săptămână, poliţiştii brăileni au desfăşurat activităţi preventive având drept scop promovarea drepturilor femeilor şi reducerea cazurilor de violenţă asupra acestora. Demersurile poliţiştilor s-au înscris în campania "16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii", derulată la nivel internaţional începând din anul 1991, în perioada 25 noiembrie - 10 decembrie. Iniţiativa organizării campaniei aparţine Centrului pentru Leadership Global al Femeilor, din Statele Unite ale Americii, iar perioada aleasă pentru desfăşurarea acesteia se înscrie între două date cu semnificaţie deosebită, respectiv Ziua Internaţională împotriva Violenţei asupra Femeii (25 noiembrie) şi Ziua Internaţională a Drepturilor Omului (10 decembrie).
Seria activităţilor informativ-preventive desfăşurate de poliţiştii brăileni a început cu prezentarea tematică susţinută de reprezentanţi ai Biroului Proximitate din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila, în faţa persoanelor private de libertate din Penitenciarul Brăila. Cu interes au primit recomandările preventive şi angajatele unei fabrici de confecţii din municipiul Brăila, cu care poliţiştii s-au întâlnit în data de 3 decembrie. "În zilele de 4 şi 5 decembrie, poliţiştii s-au aflat într-una dintre zonele aglomerate ale municipiului şi în incinta Brăila Mall, unde au discutat nu doar cu doamnele şi domnişoarele, ci şi cu domnii, pe care i-au sfătuit să respecte drepturile femeilor alături de care trăiesc şi i-au informat ce măsuri pot fi luate împotriva celor care îşi agresează soţiile, mamele sau fiicele", a precizat insp. principal Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Femeile au fost sfătuite de poliţişti să nu intre în conflict cu membrii familiei care se află sub influenţa băuturilor alcoolice şi să nu îi jignească, pentru a nu le
încuraja comportamentul agresiv.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro