Mergi la conţinutul principal

Fără termometre la Urgenţe. Nimeni nu răspunde

• asta a descoperit prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, care a mers, ieri, la Spitalul Judeţean pentru a discuta cu medicii de la UPU, în urma unei sesizări primite pe acest subiect • acesta ne-a spus că medicii au făcut numeroase referate către conducerea unităţii spitaliceşti pentru achiziţionarea materialelor sanitare necesare, însă conducerea spitalului susţine în continuare că nu există probleme la acest capitol • pe de altă parte, europarlamentarul Tudose susţine că unitatea ar fi în subordinea SMURD, a lui Arafat adică • Boboc zice că materialele sanitare trebuie asigurate de Spitalul Judeţean, aflat în subordinea CJ

 

Prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, a mers, ieri dimineaţă, în control la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila pentru a verifica dacă într-adevăr medicii nu mai au termometre, aşa cum era informat printr-o sesizare, aspect relatat miercuri şi de cotidianul nostru, care a primit la rându-i o sesizare pe acelaşi subiect. Boboc ne-a declarat că a stat de vorbă cu medicii de la Urgenţe şi ne-a confirmat că există probleme la acest capitol. Ba mai mult, se pare că nu doar aparatele pentru măsurarea temperaturii le lipsesc cadrelor medicale.

“Medicii de la UPU au o groază de memorii făcute către conducerea spitalului, însă situaţia a rămas la fel. Problema este nu numai că n-au termometre, de fapt ei au, dar sunt din acelea mici, electronice, se mai sparg, rămân fără baterii... Problema e că lipsesc şi alte materiale, nu au sonde, nu au mai multe”, ne-a declarat Cătălin Boboc.

Întrebat de redactorii “Obiectiv” dacă a avut o discuţie cu managerul SJU Brăila, dr. Delia Râşnoveanu, vizavi de aceste probleme semnalate de echipa de la UPU, Boboc ne-a declarat că răspunsul primit a fost: “Eu ştiu că au! Au tot ce le trebuie”.

De asemenea, întrebat dacă va dispune măsuri în acest caz, prefectul Brăilei ne-a explicat că nu mare are această putere odată cu încetarea stării de urgenţă, însă atrage atenţia public ca situaţia materialelor sanitare lipsă de la UPU trebuie rezolvată de cei care au aceste atribuţii.

“Eu discut despre spital despre tot ce înseamnă gestionarea COVID-19. Cei de la UPU îmi spun că încă n-au materiale, doamna Râşnoveanu că au. E noaptea minţii! Eu nu mai am putere după starea de urgenţă pentru a dispune măsuri. Însă pot face publice aceste probleme. După starea de urgenţă spitalul e din nou în subordinea CJ”, ne-a explicat acesta.

În ceea ce priveşte declaraţiile făcute de europarlamentarul Mihai Tudose, care la scurt timp după apariţia în spaţiul public a sesizării privind lipsa termometrelor a atras atenţia că UPU se află în subordinea SMURD, deci a lui Raed Arafat şi nu a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Boboc a spus că la mijloc există o confuzie.

“Sincer, sunt surprins că domnul Tudose nu ştie că din punct de vedere administrativ, cum este cazul unor astfel de materiale de strictă necesitate, UPU face parte din Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila. Să nu confunde dânsul SMURD-ul cu UPU. Chiar dacă şi la SMURD vorbim tot de intervenţii în caz de urgenţă, e o mică diferenţă. Face o confuzie. Şi nu mai vreau să fac alte declaraţii, să intru în polemici. Spitalul Judeţean trebuie să asigure aceste materiale către UPU, iar din câte ştiu eu cei de la UPU au făcut multe referate”, a spus Boboc. Aşadar, situaţia a rămas ca-n tren şi nimeni nu răspunde. Poate vine Francisk Chiriac, preşedintele CJ, cu o soluţie de rezolvare sau aşteaptă indicaţii de la europarlamentarul Mihai Tudose!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro