Mergi la conţinutul principal

Fără Stancu, proiectul cultural al lui Căpăţână a fost aprobat de CJ

Consilierul judeţean independent Marian Căpăţână a reuşit să obţină aprobarea plenului CJ Brăila pentru organizarea simpozionului internaţional de sculptură "Nicăpetre", în Staţiunea Lacu Sărat. Mai exact, în cadrul ultimei şedinţe ordinare a mini-parlamentului judeţean din 2014, acesta a cerut introducerea proiectului în programul-cadru al manifestărilor cultural-artistice care se vor organiza în judeţul Brăila în 2015, pentru a avea loc în luna septembrie. "În anul 2018 se vor împlini 650 de ani de la atestarea documentară a Brăilei. Pentru acest moment deosebit va trebui să ne pregătim. De aceea, revin şi propun ca, în septembrie, să completăm anexa Programului cadru al manifestărilor cultural-artistice pe anul 2015, cu tabăra de sculptură «Nicăpetre», ce se va desfăşura în Lacu Sărat", a declarat Căpăţână. Trebuie precizat că tabăra de sculptură a fost unul dintre proiectele cu care Marian Căpăţână s-a înscris în "Bătălia pe proiecte", campania organizată de cotidianul "Obiectiv - Vocea Brăilei", înainte de alegerile locale din 2012. Consilierul şi-a expus ideea în cadrul plenului CJ Brăila încă din luna decembrie 2013 şi, mai apoi, a revenit asupra acesteia de mai multe ori în primul semestru a lui 2014, însă preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Bunea Stancu, s-a opus cu vehemenţă organizării evenimentului. "Este dreptul dumneavoastră să scrieţi orice, dar asta nu înseamnă că trebuie să fie vreo obligaţie pentru mine. Eu, de obicei, promovez iniţiative în care cred", declara Stancu în luna iunie, ca urmare a unui discurs ţinut de consilierul independent, pe tema simpozionului, în cadrul unei şedinţe CJ.

Mai multe propuneri culturale pentru 2015

Nu doar consilierul independent a cerut completarea programului de manifestări culturale pentru noul an. Şi consilierul PSD, profesorul Viorel Mortu, a ţinut să vină cu o idee, precizând că planul cultural al judeţului pentru 2015 este foarte subţire. "Aş vrea să mai completăm programul care este făcut doar pe luna ianuarie în detaliu, iar din februarie încolo este aşa, un spaţiu alb fără noimă, până în decembrie, urmând ca fiecare primărie, municipiu să nuanţeze în fiecare lună evenimentele. Vă propun un concurs naţional «Fănuş Neagu» în organizarea Şcolii nr. 2 «Fănuş Neagu», cu colaborarea Muzeului Brăilei, Bibliotecii Judeţene, evident Consiliului Judeţean şi Uniunea Scriitorilor, filiala Sud - Est Galaţi - Brăila", a declarat Mortu. De asemenea, consilierul UNPR Gina Anton a venit cu două propuneri dedicate romilor din Brăila. "Noi am vorbit la comisia noastră şi aş vrea să propun introducerea în programul-cadru pe 2015 a manifestărilor culturale: ziua de 20 februarie - «dezrobirea romilor» şi 8 aprilie - sărbătoarea etniei romilor din România", a punctat aceasta.
Secretarul judeţului, Nicu Filote a ţinut să vină cu o explicaţie în privinţa sesizării făcute de preşedintele interimar al CJ Brăila, Viorel Mortu, legată de lipsa evenimentelor din programul cultural pe 2015 în afara lunii ianuarie. Potrivit lui Filote, lista se va actualiza constant, pe măsură ce primăriile din judeţ vor trimite proiecte.
Programul-cadrul al activităţilor culturale pentru anul viitor a fost aprobat cu modificările cerute de cei trei consilieri, cu 26 voturi "pentru" şi o abţinere din partea PNL-istului Gicu Mitache.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro