Mergi la conţinutul principal

Fără incidente foarte grave de Revelion

în perioada 30 decembrie – 2 ianuarie, polițiștii au acționat pentru menținerea ordinii și liniștii publice pe perioada desfășurării manifestărilor de sfârșit de an, combaterea faptelor ilegale, supravegherea și controlul traficului rutier • rezultatele s-au menținut în tendițele uzuale: au fost aplicate 264 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 135.740 de lei, iar 20 de permise de conducere au fost reținute • pe 30 decembrie, polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brăila, sprijiniți de polițiștii Ianca și Făurei, au efectuat 10 percheziții domiciliare în județ și au ridicat peste 80 de kg de materiale pirotehnice

 

Misiuni ale efectivelor Inpectoratului de Poliție Județean Brăila, în perioada 30 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023! Nu au fost înregistrate incidente grave de Revelion, mai ales că polițiștii au fost în stradă, dar au fost totuși semnalate 86 de posibile infracțiuni. În plus, au fost confiscate importante cantități de materiale pirotehnice, în urma unor percheziții domiciliare în județ.

În perioada menționată, polițiștii au acționat pentru menținerea ordinii și liniștii publice pe perioada desfășurării manifestărilor de sfârșit de an, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul traficului rutier. “Au fost organizate și desfășurate 57 de acțiuni și s-a intervenit la 147 de evenimente, 130 dintre acestea fiind sesizate prin apel 112. La nivelul unităților de poliție au fost semnalate 86 de posibile infracțiuni. Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 20 de permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 264 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 135.740 de lei”, au transmis polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

În continuare, polițiștii brăileni vor acționa pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea întregului fenomen infracțional.

Potrivit polițiștilor, în cele patru zile care s-au încheiat nu au fost înregistrate evenimente deosebite, motiv pentru care polițiștii mulțumesc cetățenilor pentru că au petrecut acest week-end prelungit cu respectarea legii.

 

Percheziții domiciliare și peste 80 de kg de materiale prirotehnice ridicate de polițiști

La data de 30 decembrie, polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brăila, sprijiniți de polițiștii Poliției Orașului Ianca și Făurei, au efectuat pe raza județului Brăila 10 percheziții domiciliare.

La domiciliul unui tânăr de 25 de ani din orașul Ianca a fost descoperită cantitatea de aproximativ 58 kg de materiale pirotehnice, în valoare de aproximativ 5.800 de lei, încadrate la categoria din clasele F2 și F3.

În localitatea Batogu, la domiciliul unui bărbat de 52 de ani, a fost descoperită cantitatea de aproximativ 20 kg de materiale pirotehnice, în valoare de 2.000 de lei,  încadrate la categoria din clasa F2.

În orașul Făurei, la domiciliul unei femei de 54 de ani, a fost descoperită cantitatea de aproximativ 10 kg de materiale pirotehnice, în valoare de 1.000 de lei,  încadrate la categoria din clasele F2 și F3.

De asemenea, pe raza localității Jirlău, la domiciliul unui tânăr de 26 de ani, a fost descoperite 120 de petarde, în valoare de 100 de lei, încadrate la categoria din clasa F2.

Potrivit polițiștilor, întreaga cantitate de materiale pirotehnice, respectiv 89 kg, în valoare de aproximativ 8.800 lei, a fost ridicată și indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor. Față de persoanele în cauză, cercetările sunt continuate în cadrul unor dosare penale întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro