„Am ales Facebook fiindcă este cea mai utilizată reţea de socializare, indiferent de vârstă", a afirmat Meik Wiking, director al Institutului de cercetări asupra fericirii, informează agerpres.ro.
Studiul a fost realizat pe 1.095 de persoane din Danemarca, împărţite în două grupe: jumătate a continuat să utilizeze reţeaua Facebook, în timp ce cealaltă nu a mai făcut-o, alcătuind un aşa zis grup de tratament. După o săptămână, cei care nu utilizaseră Facebook s-au declarat mai mulţumiţi de viaţa lor: 88% dintre aceştia au afirmat că sunt „fericiţi", faţă de 81% din celălalt grup, 84% că le place viaţa pe care o duc (faţă de 75%) şi numai 12% au spus că sunt nemulţumiţi, faţă de 20% din rândul celorlalţi.
La sfârşitul experimentului, membrii grupului de tratament au apreciat că au o viaţă socială mai bogată şi dificultăţi mai mici în a se concentra, în timp ce la ceilalţi dificultăţile au rămas neschimbate. „În loc să ne concentrăm pe ceea ce avem nevoie, tindem din nefericire să ne concentrăm pe ceea ce au alţii", au observat autorii studiului. Pe Facebook, oamenii riscă cu 39% mai mult să se simtă mai puţin fericiţi decât prietenii lor, subliniază ei.