Mergi la conţinutul principal

Fără “surprize” neplăcute în cont de la Ministrul Finanţelor

• oficialul de la Finanţe a subliniat că măsura blocării conturilor datornicilor către stat ar trebui să dispară până la finele anului • veste bună şi pentru datornicii la stat persoane fizice: Ministerul are de gând să nu mai publice lista neagră decât în cazul firmelor

 

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a anunţat, zilele trecute, că urmăreşte să elimine măsura de poprire a conturilor datornicilor la stat, până la finalul acestui an. “Poprirea asta dispare. N-o să mai găsească românul un cont blocat pe neaşteptate. Nu ştiu, pleacă într-o excursie în afara ţării şi se trezeşte că nu-şi poate accesa niciun fel de cont pentru că, pentru o suma minoră a blocat cineva toate conturile. Nu. Asta o să dispară până la finalul acestui an”, a declarat sursa citată. Oficialul a adus şi o serie de completări şi în ce priveşte publicarea de către ANAF a “listei negre” cu datornicii la stat, persoane fizice. “Eu o consider ca o măsură comunistă”, spus Teodorovici, adăugând: “Ce treabă am eu dacă vecinul are datorii? Statul este obligat să ştie cât are, să-l penalizeze dacă nu plăteşte la timp şi să-l execute acolo unde el nu respectă somaţiile de plată din partea statului!”. Totuşi, ministrul şi-a nuanţat declaraţia în ce priveşte datornicii - contribuabili persoane juridice: “La firme este altceva, pentru că dacă am firmă sau sunt firmă eu, vreau să ştiu dacă un posibil partener al meu are sau n-are datorii faţă de stat sau în alte zone”.

Reamintim că la jumătatea lui 2016 când ANAF a publicat “Lista ruşinii”, aceasta cuprindea aproape 4.000 de brăileni - persoane fizice, care înregistrau restanţe către bugetul de stat general consolidat în cuantum de 35 milioane lei. Potrivit datelor respective, cei mai mari trei restanţieri brăileni cumulau la vremea respectivă arierate de vreo 2 milioane lei şi era vorba despre doi patroni ai unor întreprinderi de tip PFA şi un notar public. Pe lista neagră apăreau şi cabinete medicale, de avocatură, dar şi contabili autorizaţi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro