Mergi la conţinutul principal

Fără “atenţii”, meditaţii cu propriii elevi şi “fondul clasei” la Liceul Tehnologic “C. Angelescu” Ianca

• este măsura care continuă şi în acest an, directorul Ştefănuţ Emil Dragomir având grijă să abordeze aceste subiecte cu părinţii încă de la prima şedinţă

 

Nici nu s-a păşit bine în noul an şcolar că dascălii au şi început să le ceară bani părinţilor pentru diverse lucruri. Ei bine, Liceul Teoretic “C. Angelescu” Ianca spune şi în acest an “NU!” practicilor de tip “cadouri pentru doamne” şi “fondul clasei”, directorul Ştefănuţ Emil Dragomir abordând aceste subiecte cu reprezentanţii comitetelor de părinţi la prima şedinţă din acest an.

“Pe lângă ordinea de zi, am abordat şi problemele mai sensibile ale sistemului de învăţământ: «atenţiile», pregătirile suplimentare contra cost cu profesorii de la clasă şi fondul clasei. Dacă primele două probleme au fost abordate sistematic şi în anii precedenţi şi credem că intensitatea lor a fost redusă, din nefericire am constatat că problema legată de fondul clasei (cretă, burete, hârtie etc.) încă persistă. Spunem <NU!> fondului clasei, fiind conştienţi, totuşi, că o activitate didactică de calitate este aproape imposibil de realizat în astfel de condiţii. Suntem optimişti că la aceste probleme vom găsi soluţiile cele mai bune”, este mesajul transmis prin intermediul paginii de Facebook a Liceului “C. Angelescu” Ianca.

Reamintim că şi Consiliul Judeţean al Elevilor Brăila a lansat anul trecut o campanie de stopare a fenomenului numit generic “fondul şcolii”, colectarea banilor de la părinţi pentu reparaţii, cumpărare de mobilier, asigurarea pazei etc fiind ilegală.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro