Copiii din centrele de plasament au nevoie de educaţie, sprijin şi încurajare. Programul educaţional "Ajungem MARI" vine în ajutorul lor şi lansează un nou apel la voluntariat. Astfel, se caută 30 de persoane care să le facă vara mai frumoasă acestor copii.
În cadrul programului se desfăşoară o serie de proiecte prin care se urmăreşte susţinea educaţiei copiilor din centrele de plasament şi mediile defavorizate. Prin proiecte de voluntariat şi orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative şi activităţi socio-recreative, programul îşi propune să le dea celor mici încredere în ei şi să le formeze abilităţi pentru a deveni adulţi responsabili şi independenţi.
Voluntarii "Ajungem MARI" pot fi liceeni, studenţi sau adulţi, de la 15 ani în sus, fără limită superioară de vârstă, comunicativi, implicaţi şi dornici să îi ajute într-adevăr pe copii.
Nu este necesară experienţa anterioră de predare, pentru că înainte de a participa la activităţi, voluntarii vor merge la traininguri unde vor învăţa tot ce trebuie să ştie pentru interacţiunea cu copiii. Pe parcursul modulelor voluntarii vor primi sfaturi de la consilieri educaţionali şi alţi voluntari cu experienţă.
"Să fii voluntar într-un centru de plasament e cea mai frumoasă provocare pentru că le transmiţi copiilor cunoştintele tale, valorile tale, experienţele acumulate şi, în acelaşi timp, îi încurajezi şi îi motivezi să meargă mai departe. Primeşti în schimb mai mult decât dăruieşti pentru că te încarci cu multă energie, iar copiii ne dau adesea lecţii suprinzătoare" spun voluntarii "Ajungem MARI".
Toate detaliile privind înscrierea în acest program se găsesc pe site-ul www.ajungemmari.ro
Programul "Ajungem MARI" este iniţiat de Asociaţia Lindenfeld, un ONG ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societăţii şi a demarat în Bucureşti în vara anului 2014. În scurt timp s-a extins şi în alte 25 de judeţe din ţară, unde, în prezent, 1.300 de voluntari ajută săptămânal 2.000 de copii.