Mergi la conţinutul principal

Fântânile de pe Esplanadă au fost repuse în funcţiune

* de ieri, fântâna cinetică de pe Esplanadă funcționează * după cum se ştie, ansamblul nu a fost pornit de la începutul verii, din cauza unor piese care s-au defectat * recent, primarul Marian Dragomir a anunţat că s-au făcut paşi serioşi spre remedierea problemei, în sensul că firma care a făcut reabilitarea, “Tancrad”, a ajuns la o înţelegere cu operatorul public CUP Dunărea şi a achiziţionat pe cheltuiala proprie piesele necesare

 

 

Fântâna cinetică de pe Esplanadă funcționează începând de ieri. Asta înseamnă că primarul Marian Dragomir și-a respectat promisiunea făcută în ultima conferință de presă, în care a anunţat că fântâna, monument care ar trebui să reprezinte o mândrie a Brăilei în faţa turiştilor care ajung să ne viziteze oraşul, va fi repornită cât de curând.

După cum se ştie, de la începutut verii, fântâna nu a fost pornită deloc, deoarece mai multe piese din angrenajul instalaţiei s-au defectat şi nu a avut cine să le repare. Asta în contextul în care, în perioada 2011 - 2013, atât ansamblul de fântâni arteziene cât şi întreg platoul Esplanadei, cu scările care coboară spre faleza Dunării, au intrat într-un proces de reparaţii capitale care au costat 14,2 milioane lei, fiind efectuate de firma gălăţeană “Tancrad” SRL. Autorităţile locale şi Compania de Utilităţi Publice “Dunărea”, care are în administrare fântânile arteziene de pe Esplanadă, au mers pe ideea că înlocuirea pieselor defecte ar trebui făcută de gălăţenii de la “Tancrad”, deoarece ansamblul de fântâni arteziene încă se află în perioada de garanţie. Firma “Tancrad” a refuzat, iniţial, să facă acest lucru, însă potrivit primarului Marian Dragomir, după mai multe runde de discuţii a acceptat să cumpere şi să monteze pe cheltuială proprie piesele cu care să le înlocuiască pe cele care s-au defectat.

Zilele următoare cred că fântâna va fi funcţională ca urmare a faptului că a existat o înţelegere între constructor şi CUP «Dunărea». Până la urmă constructorul a plătit. Ştiu că au dat comanda pentru piesele respective. Urmează să vină în perioada următoare. Piesele sunt din Suedia, originale”, a declarat, zilele trecute, Dragomir.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro