Mergi la conţinutul principal
În ciuda caniculei

Fântânile arteziene din Brăila rămân pe uscat din cauza COVID-19

• primarul Marian Dragomir a explicat motivul pentru care fântâna arteziană de lângă Palatul Administrativ nu a fost pornită de când a început sezonul cald şi până în prezent • întrebat despre acest aspect de către consilierul PNL Brăila, Adrian Tabarac, edilul-şef a precizat că în spatele deciziei se află o măsură de prevenţie împotriva răspândirii virusului COVID-19

 

În ciuda temperaturilor din ce în ce mai insuportabile de afară, brăilenii mai au de aşteptat până când se vor putea răcori în apropierea fântânilor atreziene din oraş. Mai exact, până când se va încheia starea de alertă. Este vorba despre o măsură preventivă luată de autorităţi, pentru a împiedica răspândirea virusului COVID-19, după cum a explicat primarul Marian Dragomir, în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare a CLM Brăila. Subiectul a fost atins ca urmare a unei intervenţii din partea consilierului municipal PNL Brăila, Adrian Tabarac, care a punctat că a primit la rândul său aceste întrebări din partea cetăţenilor nemulţumiţi.

“Am primit mai multe întrebări din partea cetăţenilor legate de platoul din faţa Primăriei şi de faptul că a trecut perioada ploioasă şi că este o perioadă destul de caniculară. Seara este o căldură apăsătoare. Mă interesează să ne spuneţi, dacă sau când anume veţi da drumul la acele fântâni? Mai ales la cele de pe platou. Zona unde, ştiţi foarte bine, se strâng foarte mulţi părinţi cu copii”, a declarat Tabarac la rubrica “Alte probleme” a şedinţei din 30 mai.

Edilul-şef a explicat că până la încheierea stării de urgenţă, fântânile din oraş vor rămâne închise.

“Fântânile vor fi pornite atunci când starea de alertă va înceta. Deoarece se consideră de către specialişti că vaporii de apă pot purta virusul COVID-19 şi că pot reprezenta un pericol. Pentru evitarea oricăror situaţii contradictorii sau a unor suspiciuni, pentru a limita răspândirea virusului, toate fântânile din Municipiul Brăila sunt oprite, până la finalizarea stării de alertă”, a conchis Dragomir.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro