Imigranţii din zece ţări central şi est-europene care au aderat la UE după 2004 au avut o contribuţie de 5 miliarde de lire sterline (6,3 miliarde de euro) la bugetul Marii Britanii, cu 12% mai mult decât au încasat din indemnizaţii sociale, relevă un studiu al Centrului de analize privind migraţia (CReAM).
Studiul analizează perioada 2004-2011, incluzând imigranţi din România, Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.
Potrivit raportului, imigranţii central şi est-europeni veniţi în Marea Britanie au contribuit cu 5 miliarde de lire sterline (6,3 miliarde de euro) la economia ţării, contribuţia fiind cu 12% mai mare decât indemnizaţiile sociale încasate de imigranţi.
Concluziile raportului sunt în contradicţie cu opiniile exprimate de politicieni britanici, care atrag atenţia în legătură cu efectele negative ale imigraţiei, notează Huffington Post.
Nigel Farage, liderul formaţiunii naţionaliste Partidul Independenţei Marii Britanii (UKIP), atrăgea atenţia, acum câteva zile, asupra "forţei de muncă ieftine provenind din Uniunea Europeană", pledând pentru limitarea accesului imigranţilor la indemnizaţii sociale.
Premierul David Cameron este supus presiunilor pentru limitarea imigraţiei, iar, în acest context, a propus măsuri pentru reducerea numărului străinilor.