EXTERNE: Hackeri români, suspecţi într-un caz de furt de date a 110 milioane americani | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

EXTERNE: Hackeri români, suspecţi într-un caz de furt de date a 110 milioane americani

Atenţia autorităţilor americane se îndreaptă spre hackeri din România în investigaţia declanşată după accesarea ilegală a datelor bancare a aproximativ 110 milioane de clienţi ai reţelei de hypermarketuri Target, scrie ziarul USA Today, în ediţia online.

Hackeri au accesat sistemul caselor de marcat ale reţelei americane de hypermarketuri Target, cu ocazia Zilei Recunoştinţei, furând datele cardurilor a 110 de milioane de clienţi, au stabilit autorităţile americane. Target a confirmat că o grupare infracţională a accesat informaţiile clienţilor pe 27 noiembrie, cu o zi înainte de Ziua Recunoştinţei, în cea mai intensă perioadă de cumpărături a anului. Hackerii au menţinut accesul la datele bancare până pe 15 decembrie. Iniţial, s-a crezut că au fost compromise datele bancare a aproximativ 40 de milioane de clienţi, dar, treptat, cifra a ajuns la 110 milioane de persoane.

Agenţia Reuters a relatat că şi grupul de retail Neiman Marcus a fost victima unor atacuri pentru sustragerea datelor clienţilor.

"Firmele de securitate informatică cred că furturile au originea în Europa de Est, unde România a fost un punct esenţial spre care s-a îndreptat atenţia anchetatorilor în cazuri de fraude electronice în ultimii ani", notează USA Today într-un articol cu titlul "Atenţia se îndreaptă asupra României după furturile de date din SUA".

Fraudele vizează americani care oferă date financiare şi personale unor persoane despre care cred că sunt vânzători legitimi ai unor produse. Printre metodele cele mai utilizate se numără vânzarea unor autoturisme sau computere fictive sau "skimming-ul" - obţinerea codurilor personale de identificare utilizate pentru accesarea conturilor bancare, explică USA Today, avertizând că problemele de securitate care au vizat reţeaua de hypermarketuri Target de sărbători ar putea fi doar începutul seriei de fraude care ar viza industria de retail din Statele Unite.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

recomandari

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro