• Romsilva organizează licitaţii pentru contractare servicii de evaluare precum şi servicii de cadastru, necesare exproprierii pentru cauză de utilitate publică a unor terenuri în mai multe judeţe, inclusiv Brăila • în judeţul nostru exproprierile se vor face de-a lungul DN 2B, pe ambele părţi ale axului drumului
Zece judeţe, inclusiv Brăila, plus capitala sunt pe lista Romsilva pentru exproprieri în vederea realizării unor perdele forestiere de protecţie de-a lungul unor drumuri naţionale şi autostrăzi. În acest scop, Regia Naţională a Pădurilor organizează două licitaţii pentru selectarea unor firme specializate în servicii cadastrale şi de evaluări astfel încât să poată fi stabiliţi exact termenii în care se vor face exproprierile acolo unde Romsilva are planificate perdelele forestiere. Judeţele vizate sunt Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov şi Vrancea, plus Bucureşti, cu precizarea că în cazul judeţului nostru ar urma să se planteze copaci de-a lungul DN 2B, pe raza comunelor Surdila Greci, Surdila Găiseanca, Mircea Vodă, Traian, plus oraşul Ianca, mai precis de la kilometrul 38Â500 până la km 81Â700, pe ambele părţi ale drumului respectiv.
Potrivit anunţului de licitaţie postat de regie pe SEAP (sistemul electronic de achiziţii publice), ambele proceduri sunt programate pentru începutul lunii septembrie, mai precis 6 septembrie, dată până la care firmele interesate se pot înscrie la lcitaţie.
Pentru contractul pe parte de servicii de evaluare, valoarea estimată este de 738.744 lei, fiind vorba despre 3.311 loturi de teren cu o suprafaţă totală de 435 hectare. În ce priveşte contractul pentru servicii de cadastru, acesta este mult mai mare, undeva la aproape 3,5 milioane lei, fără TVA, fiind vorba despre 18 loturi care cuprind 2.646 imobile cu o suprafaţă totală de 290 ha. Şi într-un caz şi în celălalt fondurile vor fi alocate din bugetul Ministerului Apelor şi Pădurilor.
În ambele cazuri perioada de contract este de 12 luni, cu începere de la data atribuirii, cuantumul garanţiei de participare solicitate fiind de 1% din valoarea estimată a fiecărui contract. Firmele pot licita pentru unul sau mai multe loturi, din abele contracte, tipul procedurii alese pentru selecţia firmelor adjudecatare fiind lcitaţia deschisă cu unic criteriu de selecţie “preţul cel mai scăzut”.