Mergi la conţinutul principal

Expozitie documentara aniversara - Stefan Mircescu

Miine se va inaugura la Biblioteca Judeteana "Panait Istrati" o expozitie documentara de evocare a profesorului si publicistului Stefan Mircescu, de la nasterea caruia se implinesc 100 de ani. Un comunicat al Bibliotecii Judetene mentioneaza faptul ca expozitia include lucrari despre viata si activitatea lui Stefan Mircescu, articole din publicatiile cu care a colaborat, manuscrise olografe si autografe.
Stefan Mircescu a vazut lumina zilei la Ianca, pe 26 septembrie 1907. A urmat cursurile Liceului "Balcescu", dupa care a absolvit cu "Magna cum laudae" Facultatea de Litere si Filozofie din Bucuresti. A fost profesor de liceu la Cimpina, Bucuresti, Calarasi si Braila - la Liceul Comercial de baieti si la Liceul "Balcescu". A avut o bogata activitate culturala si publicistica. A scris pentru ziarele brailene: "Curierul" si "Dunarea de Jos" si mai tirziu in "Analele Brailei", "Inainte", "Dunarea" si "Libertatea". A colaborat la importante publicatii literare precum "Luceafarul", "Tomis", "Contemporanul" sau "Romania literara". Este autorul volumului "Portrete si evocari" aparut in 1946.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu